Комерцијалист - (2)

 • Објавен пред 3 недели
 • Топ Систем ДОО
 • Активен до 22.09.2021
 • Позиција: Дистрибутер/комерцијалист/набавки
 • Локација: Скопје

Друштво за трговија и услуги Топ Систем ДОО експорт-импорт Скопје кое се занимава со увоз,продажба и дистрибуција на моторни масла и масти од реномирани брендови,поради зголемување обем на работа има потреба од:

2-КОМЕРЦИЈАЛИСТИ

Потребни квалификации:

 • ССС
 • Претходно работно искуство повеќе од две години во областа на комерција ,предност имаат оние кои чија дејност била автомобилска индустрија
 • Основно познавање на Microsoft Office пакетот
 • Возачка дозвола Б  категорија и активен возач
 • Познавање на Англиски Јазик

Одговорности и задачи:

 • Планирање и организирање на продажни активности
 • Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата
 • Се грижи за продажбата и наплатата, прави порачки со коминтентите и се грижи за нивното реализирање
 • Ја спроведува статегијата за развој на определен пазар, го следи пазарот и дава предлози за проширувања
 • Прибира и доставува информации за работата на конкуренцијата, потрошувачите, движењата на пазарот; прави истражување на пазарот
 • Развивање и одржување на односите со клиентите

Очекувани вештини и способности:

 • Одлични комуникациски и преговарачки вештини
 • Организациски и аналитички способности
 • Мотивирана и стабилна личност
 • Динамична, иницијативна и насочена кон резултати
 • Ориентираност кон клиенти
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Флексибилност за работа на терен
 • Работно време 40 часа
 • Почетна плата -нето 26.000,00 денари + можност за бонус од достигнати барани резултати

Доколку сакате да работите во динамична атмосфера со постојано надградување на своите познавања, пратете го вашето CV со мотивационо писмо на:  [најави се за да го видиш е-маилот] , со назнака„Комерцијалист “

Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Ве молиме без телефонски јавувања!