Келнер/ка / шанкер/ка / помошник во ресторан - Можност за сезонска работа / подолго

  • Објавен пред една недела
  • РЕСОРТ МАВРОВО
  • Активен до 24.05.2022
  • Позиција: Келнер/угостител/туризам
  • Локација: Цела Македонија

(преземи го огласот како слика)

Работни одговорности на Келнер во Ресорт Маврово:

- Ги пречекува и љубезно ги послужува гостите во ресторанот;

- Врши наплата на порачаната храна и пијалоци;

- Комуницира со останатите сектори и одговара на барањата на гостите;

- Други одговорности соодветни на работното место Келнер.

Работни одговорности на Шанкер во Ресорт Маврово:

- Подготвува пијалоци во согласност со нарачките од гостите во ресторанот;

- Се грижи за одржување и хигиена во работниот простор;

- Води евиденција за залихата на пијалоци;

- Други одговорности соодветни на работното место Шанкер.

Работни одговорности на Помошник во ресторан во Ресорт Маврово (може и кандидати без искуство):

- Ги подготвува соодветно масите, поставува сервис и прибор за јадење;

- Помага при послужување на гостите;

- Се грижи за хигиената во ресторанот;

- Други одговорности соодветни на работното место Помошник во ресторан.

 

Карактеристики кои нашиот идеален кандидат треба да ги поседува:

- Ориентиран кон задоволство на гостите;

- Да е љубезна, ведра и насмеана личност;

- Лојалност и чесност;

- Проактивна, вредна и енергична личност;

- Одговорност и посветеност кон работата,

- Високо ниво на комуникациски вештини;

- Тимски играч и колегијалност;

- Работа под притисок и мултитаскинг, личност која има решение за секој предизвик;

- Желба за личен раст и развој;

- Брзина и спретност.

 

Потребни квалификации:

- Познавање на англиски јазик се смета за предност;

- Минимум ССС (високо образование се смета за предност);

- Искуство во угостителство ќе се смета за предност, но не е задолжително;

- Работа во две смени.

 

Доколку станете наш вработен добивате:

- Сместување и 3 оброци;

- Платени трошоци за превоз;

- 8 слободни денови во месецот;

- Можност за користење на теретана и спа центар;

- Попуст за сместување на најблиските во нашите хотели;

- Бесплатна карта за жичарница;

- Можност за обуки, напредок, награди, тим билдинг активности.

 

Локација: Ресорт Маврово – Маврово

 

Тип на вработување: Полно работно време

 

Како да аплицирате:

Пратете ни го Вашето CV и Мотивационо писмо на следниот меил: [најави се за да го видиш е-маилот] и во Subject наведете за кое работно место во Сектор Ресторан аплицирате, Келнер, Шанкер или Помошник во ресторан.

Лице за контакт: Димитрија Ристевски - Човечки ресурси, Ресорт Маврово.

 

Рок за пријавување на огласот: 05.06.2022 год.

 

Disclaimer:

- Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ги исполнуваат бараните критериуми и компетенции и кои ќе имаат комплетна апликација;

- Кандидатите во процесот на селекција ќе бидат тестирани;

- Кандидатот со испраќање на апликацијата се согласува истата да остане во базата на кандидати на компанијата;

- Ресорт Маврово е горд работодавач кој дава еднаква шанса на сите.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »