Мани ДООЕЛ: Менаџер за продажба

Менаџер за продажба

За компанијата: МАНИ дооел е компанија со 30 годишно искуство во транспортната ладилна индустрија. Како официјален претставник на Carrier Transicold на своите ценети клиенти им нуди ладилни уреди од брендот Carrier, како... повеќе за компанијата »
 • Објавен на 9.2022
 • Мани ДООЕЛ
 • Активен до 29.09.2022
 • Позиција: Менаџер/Директор
 • Локација: Струмица

МАНИ дооел е компанија со 30 годишно искуство во ладилната индустрија. Како официјален претставник на Carrier Transicold ја покрива територијата на Македонија, Косово и Бугарија. Поради зголемениот обем на работа, компанијата има потреба од

МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА на територијата на Република Северна Македонија и Косово

 

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Работа со постоечки клиенти и активно барање на нови клиенти
 • Унапредување на продажбите на ладилни уреди и резервни делови
 • Исполнување на продажните планови и поставените цели
 • Стратешко планирање, предлагање, следење и анализирање на плановите и трошоците за продажба
 • Активна потрага по нови сервисни партнери
 • Развој на постојната база на клиенти
 • Промоција на производи од компаниското портфолио
 • Подготовка на аналитички информации
 • Учество на саеми/изложби, маркетинг и корпоративни настани
 • Разгледување на трендовите на пазарот и маркетинг трендовите со цел да се следат комерцијалните таргети и да се овозможи раст на продажбата врз основа на информирани одлуки
 • Градење на клучни и долгорочни релации со нови компании
 • Креирање понуди и преговори со компании
 • Достигнување на продажни таргети на месечно, квартално и годишно ниво

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Високо образование од областа на Бизнис менаџмент или Маркетинг ќе се смета за предност
 • Работно искуство на слична позиција ќе се смета за предност
 • Познавање на Албански јазик ќе се смета за предност
 • Познавање на Англиски јазик
 • Познавање на MS Office пакетот
 • Валидна возачка дозвола, Б категорија
 • Изразена комуникативност, одлични презентациски вештини и вештини на преговарање
 • Организираност, систематичност и темелност во работата, навремено и креативно исполнување на обврските, чувство за тимска работа и одговорност

 

Заинтересираните кандидати треба да го испратат своето CV на  [најави се за да го видиш е-маилот]  со назнака Менаџер за продажба за Македонија и Косово. Компанијата го задржува своето право да ги контактира само најсоодветните кандидати во процесот на интервјуирање и селекција.

 

Огласот трае 15 дена од денот на објавувањето.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »