Продажен агент

 • Објавен пред 3 недели
 • Термалифт
 • Активен до 21.11.2020
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

 

ПРОДАЖЕН АГЕНТ

 

Опис на работно место: 

 • Да ги запознае купувачите со вистинскиот асортиман на производи, ценовната политика и сите услови на соработка и истите да ги презентира и продаде
 • Да понуди најдобра можна солуција за проблемот/инвестицијата на клиентот
 • Посети на клиенти
 • Создавање и одржување база  на потенцијални клиенти
 • За време на своите посети во целост да ги застапува интересите на компанијата и да допринесе за оддржување на имиџот на компанијата која е ориентирана кон купувачите
 • Планирање и организирање на продажни активности / посети
 • Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и нивно презентирање кај надредените
 • Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата
 • Ја следи работата на конкуренцијата, известува и предлага активности.

 

Поставеност во организација: 
• Директно одговара на Комерцијалниот Менаџер

 

Познавања: 

 • Познавање на Англиски јазик   (поради обуки во странство)
 • Познавање на Microsoft Office  (Word, Excel, Power Point, Outlook)
 • ERP и CRM системи

 

Потребно: 

 • Работно искуство на иста или слична позиција од минимум 1 година (продажба на индустриски машини или автомобили имаат предност)
 • Одлични комуникациски и организациски вештини
 • Продажни способности
 • Одговорност, лојалност и ориентираност кон цели
 • Претставителна и уредна личност
 • Флексибилност за работа на терен
 •  Возачка дозвола – Б категорија

 

Компанијата нуди: 

 • Стартна фиксна нето плата од 18.000 до 31.000 во зависност од покажаниот резултати.
 • Бонус плата за секоја продадена машина (Процент од секој продаден вилушкар/машина)
 • Шема за промоција и унапредување во компанијата
 • Обуки и тренинзи во областа која работи.
 • Сертифицирани обуки за продажба и маркетинг од TOYOTA Europe.
 • Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
 • Платени патни трошкови.
 • Различен топол оброк секој ден
 • Годишни рекреативни семинари и забави организирани од комапнијата.

 

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ

 

Напомена:

 • Апликациите без назнака за кое работно место аплицираат НЕМА да бидат разгледани!
 • Компанијата се наоѓа во Куманово
 • Дневно работно време е претпладне, од 08.30 до 16.30 часот, од понеделник до петок

 

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk

КЛИКНИ