Софтверски инженер

 • Објавен пред 5 месеци
 • Перун Технологии
 • Активен до 11.10.2019
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Отворена работна позиција:

 • Софтверски инженер

 

Потребни квалификации:

 • Способност и желба за тимска работа
 • Одговорност и организираност во навремено извршување на работните задачи
 • Комуникациски способности во рамки на тимот и пред  клиенти
 • Основни познавања во оперативни системи и нивна администрација
 • Способност и желба  за наоѓање на програмски решенија и управување со предизвици при процесот на  програмирање
 • Дел од следните квалификации кои ги поседува кандидатот ќе се сметаат за предност при изборот (истите е потребно да се наведат при аплицирање на огласот):
  • Завршено соодветно високо образование (насока Софтверско Инженерство или друга насока во која се изучува Програмирање и/или Развој на софтвер)
  • Искуство во проекти со HTML, CSS и JavaScript
  • Искуство во проекти со React.js, Redux.js, Node.js
  • Искуство во работа на проекти во Java како и напредни концепти на ООП
  • Искуство со бази на податоци Oracle/PostgreSQL/MySql

 

Одговорности и опис на работни активности:

 • Следење на работни процеси
 • Евиденција на работни обврски и почитување на крајните рокови
 • Rазвој на програмски код, според воспоставена методологија на работа
 • Земање активно учество при дефинирање на кориснички интерфејси и развој на компоненти (искажување идеи и нивна реализација)
 • Rазвој на нови компоненти, како и анализа на постоечки компоненти од системот и подобрување на истите
 • Пишување на корисничка и техничка документација

 

Што нудиме?

 • Соодветна обука и менторство за запознавање на кандидатот за работната позиција
 • Пријатна и динамична работна околина во иновативна компанија
 • Конкуретна плата и континуиран мониторинг на развојот на кандидатот во процесот на работење и развој
 • Можности за професионален и личен развој во повеќе области

Времетраење на огласот:

30 дена од датумот на објава

 

Начин на аплицирање:

Со испраќање на Вашето CV  на нашата емаил адреса: contact@prtech.mk

 

 

КЛИКНИ