Фасилити Менаџмент Сервицес: Сметководител

 • Објавен пред 9 месеци
 • ПРОМО
 • Активен до 23.03.2017
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

Фасилити Менаџмент Сервицес дооел - Скопје, компанија која на своите клиенти им нуди интегриран систем на услуги од областа на управување на недвижнини и нивно одржување од секаков вид.

Поради проширување на дејноста Фасилити Менаџмент Сервицес објавува оглас за вработување на: СМЕТКОВОДИТЕЛ


Обврски и одговорности:

 • Комплетно водење на сметководственото работење
 • Подготовка на финансиски извештаи, завршни сметки, годишни деловни планови
 • Пресметки и уплати на сите месечни и периодични обврски кон државните институции
 • Подготвување на финансиска документација потребна за банки или други институции
 • Следење на банкарски движења и моментална состојба
 • Усна и писмена коресподенција со банки и државни институции
 • Следење, усогласување и анализирање на работата од финансово сметководство
   

Доколку сметате дека ги исполнувате наведените услови и сте заинтересирани за нови предизвици и постојан развој на Вашата кариера, испратете Ваша кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на следната email адреса: jobs@fms.com.mk, со задолжителна назнака на работното место за кое аплицирате.

Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!

Потребни квалификации:

 • Виско образование – Економски факултет
 • Најмалку 5 години работно искуство
 • Задолжително познавање на англиски јазик (деловна усмена и писмена комуникација)
 • Работа на компјутер (MS Office пакетот и финансиско –материјални апликации)
 • Добри комуникациски и организациски способности
 • Способност за работа под притисок и зададени рокови
 • Способност за решавање на проблеми
 • Прецизност и флексибилност
 • Задолжително поседување на лиценца за овластен сметководител 
КЛИКНИ