Готвач/ка, помошник готвач/ка, салатер/ка, мијач/ка на садови-можност за сезонска работа/подолго

  • Објавен пред една недела
  • РЕСОРТ МАВРОВО
  • Активен до 24.05.2022
  • Позиција: Келнер/угостител/туризам
  • Локација: Цела Македонија

(преземи го огласот како слика)

Работни одговорности на Готвач во Ресорт Маврово:

- Подготвува храна во согласност со нарачките од гостите во ресторанот (шведска маса, пансионски оброци, a la carte);

- Подготвува оброци за вработените;

- Економично управува со залихите на производи;

- Ја организира работата во кујна во неговата / нејзината смена во согласност со насоките кои ги дава Шефот на кујна;

- Други одговорности соодветни на работното место Готвач.

Работни одговорности на Помошник готвач во Ресорт Маврово:

- Подготвува храна во согласност со нарачките од гостите во ресторанот, како и за вработените;

- Работа на скара, фритези, припреми за нарачки за нареден ден;

- Се грижи за одржување и хигиена во работниот простор согласно стандардите;

- Помага при извршување на задачите зададени од главниот готвач;

- Други одговорности соодветни на работното место Помошник готвач.

Работни одговорности на Салатер во Ресорт Маврово:

- Подготвува салати во согласност со нарачките од гостите во ресторанот и се грижи за одржување на суровините потребни за истите;

- Се грижи за одржување и хигиена во работниот простор согласно стандардите;

- Помага при извршување на задачите зададени од главниот готвач;

- Други одговорности соодветни на работното место Салатер.

 

 

Работни одговорности на Мијач на садови во Ресорт Маврово (може и кандидати без искуство):

- Навремено миење на садовите и тавите потребни за работа и готвење;

- Се грижи за одржување и хигиена во работниот простор и инвентар согласно стандардите;

- Помага при извршување на задачите зададени од главниот готвач;

- Други одговорности соодветни на работното место Мијач на садови.

 

Карактеристики кои нашиот идеален кандидат треба да ги поседува:

- Организациски вештини;

- Проактивна, вредна и енергична личност;

- Одговорност и посветеност кон работата,

- Лојалност и чесност;

- Тимски играч и колегијалност;

- Работа под притисок и мултитаскинг, личност која има решение за секој предизвик;

- Желба за личен раст и развој;

- Брзина и спретност;

- Педантност во работатa.

 

Потребни квалификации и одговорности:

- Искуство во работење во кујна ќе се смета за значајна предност;

- Одлично познавање на македонска и странски кујни;

- Способност за работа со шведска маса, пансионски оброци и ‘A la carte’;

- Работа во две смени.

 

Доколку станете наш вработен добивате:

- Сместување и 3 оброци;

- Платени трошоци за превоз;

- 8 слободни денови во месецот;

- Можност за користење на теретана и спа центар;

- Попуст за сместување на најблиските во нашите хотели;

- Бесплатна карта за жичарница;

- Можност за обуки, напредок, награди, тим билдинг активности.

 

Локација: Ресорт Маврово – Маврово

 

Тип на вработување: Полно работно време

 

Како да аплицирате:

Пратете ни го Вашето CV и Мотивационо писмо на следниот меил: [најави се за да го видиш е-маилот] и во Subject наведете за кое работно место во Сектор Кујна аплицирате, Готвач / Помошник готвач / Салатер или Мијач на садови.

Лице за контакт: Димитрија Ристевски - Човечки ресурси, Ресорт Маврово.

 

Рок за пријавување на огласот: 05.06.2022

 

 

 

Disclaimer:

- Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ги исполнуваат бараните критериуми и компетенции и кои ќе имаат комплетна апликација;

- Кандидатите во процесот на селекција ќе бидат тестирани;

- Кандидатот со испраќање на апликацијата се согласува истата да остане во базата на кандидати на компанијата;

- Ресорт Маврово е горд работодавач кој дава еднаква шанса на сите.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »