Овластен сметководител

 • Објавен пред 6 месеци
 • ПРОМО
 • Активен до 28.05.2017
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ

 

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Комплетно водење и контрола на сметководственото работење;
 • Контрола на книжење на финансиската и материјална документациј
 • Изготвување на завршна годишна сметка;
 • Разновидни и сеопфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи;
 • Подготовка на финансиски извештаи;
 • Комуникација со сите релевантни државни институции.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Диплома за завршено Високо Образование (Економски факултет);
 • Работно искуство од најмалку 3 години како овластен сметководител (потписник на даночни пријави , изготвување и потпишување на завршни сметки);
 • Одлично познавање на работа со компјутер- MS Office пакетот и сметководствени апликации;
 • Одлично познавање на Англиски јазик (деловна коресподенција).
   

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Организираност и одговорност кон доверените работни задачи;
 • Ефективност, ефикасност, прецизност и навременост;
 • Флексибилност;
 • Доверливост, лојалност и професионалност;
 • Тимска работа и кооперативност.

 

Вашата Професионална Биографија доставете ја на e-mail: cv@kariera.mk

со назнака “за Оглас за Овластен сметководител” .

 

Рок за аплицирање 10 дена.

 

 Напомена:

САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.  

КЛИКНИ