Агенција Рејтинг вработува сениор ПР Менаџер!

 • Објавен пред 11 месеци
 • Агенција Рејтинг
 • Активен до 14.01.2018
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Агенција Рејтинг вработува

сениор ПР Менаџер!

Агенција Рејтинг има потреба од сениор ПР менаџер со најмалку 5 години искуство во областа чија одговрност ќе биде создавање и одржување на позитивен јавен имиџ на клиентите и нивна максимална застапеност во медиумите. Тоа подразбира осмислување на сите ПР стратегии и активности и нивно спроведување од почеток до крај. Потребно е кандидатот да има познавање и интерес за политичка комуникација, како и редовно да ги следи политичките случувања во земјата и светот. Неопходни се одлични способности за пишување, истражување и организирање. Кандидатот би менаџирал тим и би бил во постојана комуникација со клиентите и сите вклучени во проектите, за што се потребни и одлични комуникациски вештини.

 

Позицијата овозможува одлични услови, шанса за унапредување во компанијата и можност да се соработува со истакнати клиенти и експерти од областа. Врвно искуство за секоја амбициозна и посветена личност која има мотив вистински да се усоврши и да напрадува во светот на ПР-от и политичката комуникација.

 

Одговорности:

 • Развивање на комуникациски планови и координирање на сите ПР активности;
 • Пишување материјали за различни комуникациски каналии обезбедување на пласмани во печатени,традиционални и онлајн медиуми;
 • Одговарање на новинарски прашања, пишување говори, организирање настапи и прес конференции.
 • Постојано следење на медиумите и политичките случувања;
 • Справување се негативен публицитет и итно реагирање во кризни ситуации;
 • Менаџирање со ПР тимот;
 • Секојдневна координација и комуникација со нашите клиенти;
 • Организирање и спроведување на настани, кампањи и поврзани активности;
 • Делегирање на задолженија и нивно постојано надгледување;
 • Создавање на содржина за социјалните медиуми и развивање на стратегии за промоција на истата;
 • Навремено реализирање на сите задачи во дадените рокови;

 

Кандидатот треба:

 • Да има завршено високо образование во областа на односи со јавноста, комуникациски науки или друго релеватно поле;
 • Да има најмалку 5 години работно искуство како ПР менаџер или да работел на слична позиција;
 • Да има добро познавање и будно да ги следи трендовите во политичката, социјалната и економската сфера;
 • Да поседува одлични вештини за комуникација и пишување;
 • Да биде проактивна и организирана личност, способна да работи на повеќе проекти истовремено и да исполнува рокови;
 • Да биде вешт со компјутери; работа со софтвер за видео и графичко едитирање е предност;
 • Да биде подготвен за индивидуална и тимска работа;
 • Одлично да го познава англискиот јазик;
 • Да има око за детаљи и аналитика.

 

Работно време е од 9 до 17, но Пр-от како професија бара флексибилност и достапност. Заинтересираните кандидати да испратат резиме на jobs@rating.mk

 

КЛИКНИ