Промовирани огласи »

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголемува за 2,00 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 12.02.2024 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 83,00 ден/лит.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС, не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 12.02.2024 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 83,50 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 79,50 ден/лит, малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 76,50 ден/лит и малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 40,732 ден/кг.

Промовирани огласи »

„Жито” располага со 59 маркети распространети во 20 општини во земјава: Велес, Скопје, Прилеп, Битола, Струмица, Кочани, Виница, Росоман, Градско, Чашка, Делчево, Демир Капија, Валандово, Тетово, Куманово, Неготино, Гостивар, Облешево, Кичево, Македонска Каменица. Со преку 850 вработени претставува препознатлив бренд во својата област со многубројните признанија (најдобар трговски објект за 2010 и 2017год., Superbrands 2015/2016, International Best Brand 2015).

Моментално вработува:

РЕФЕРЕНТ ЗА МАРКЕТИНГ (М/Ж)
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО ПЕТРОВЕЦ
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО АЕРОДРОМ/НОВО ЛИСИЧЕ
ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ - ВОЛКОВО
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО СКОПЈЕ
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО ИЛИНДЕН

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Србија им дозволува на македонските граѓани без проблем да остварат излез од државата кон Србија и со оние лични карти кои се со името “Република Македонија“, но се важечки според датумот на важност испишан на нив, вакво известување добил министерот за внатрешни работи Панче Тошковски во денешната посета на граничниот премин Табановце.

Министерот кратко ги поздрави и одговорните полициски службеници од српската гранична полиција кои потврдија дека преминот на македонските граѓани се одвива непречено и во таа насока се заблагодари за одличната соработка која ја имаме како министерства, се вели во соопштението на МВР.

Од таму додаваат дека од страна на Тошковски беше потенцирано она што во изминатите денови го соопштивме како министерство, а тоа е правото на граѓаните доколку бидат спречени да остварат излез, да добијат писмено образложение со причините за истото.

Промовирани огласи »


Менталното прочистување е есенцијално за продуктивноста на работа.

Еве неколку мали совети за одржување баланс на вашето ментално здравје на работа:

  • Правете паузи

Важно е да правите кратки паузи помеѓу работните задачи. Одделете време да се исчистите и одморите малку.

  • Планирајте време за одмор и рекреација

 Осигурајте се дека имате време за одмор и рекреација во текот на работната недела. Ова може да вклучува дружење со пријатели, хобија или активности кои ви даваат уживање.

  • Практикувајте медитација и дишење

Медитацијата и дишењето можат да бидат моќни алатки за намалување на стресот и зголемување на вашата концентрација и способност да се справите со предизвиците на работа.

  • Пбарајте поддршка и разговор 

Не се срамете да разговарате со колеги или руководители ако се чувствувате претоварени или анксиозни. Поддршката од другите може да биде од огромна помош.

  • Организирајте ги задачите

Планирајте ги и организирајте ги вашите задачи и време така што да ја избегнете прекумерната работа.

  • Негувајте здрава исхрана и сон

Здравата исхрана и доволно сон се клучни за општото ви здравје и добро менаџирање со стресот на работното место.

  • Граница на работните часови

Обидете се да ги почитувате границите помеѓу работното време и времето за одмор и рекреација. Не дозволувајте работата да го превземе вашиот целокупен живот.

  • Организирајте го просторот на работа

Организирајте го вашиот простор на работа така што да ви биде удобно и да ви помогне да се концентрирате.

Менталното прочистување е важен аспект за продуктивноста на работа бидејќи влијае на вашата способност да се фокусирате, да управувате со емоции, да креирате иновативни решенија и да комуницирате со другите ефикасно.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »