Промовирани огласи »

Прочитајте го неделниот хороскоп од 15 април до 21 април 2024 година и дознајте што ви кажуваат ѕвездите кога е во прашање вашата кариера. 

Еве како изгледа вашиот кариерен хороскоп:

Овен: Овоја недела ќе биде време за акција и напредок во работата. Вашиот енергичен и предан пристап ќе ве натера да се фокусирате на целите и да работите напорно за нивно постигнување. Вашиот префинет инстинкт и остри вештини ќе бидат од голема помош во решавањето на било какви предизвици што може да се појават на работното место. Важно е да останете фокусирани и да не дозволите да ве одвлечат разни ситни работи или неочекувани пречки. Со доверба во своите способности и со цврста детерминација, можете да го постигнете сè што си го поставите за оваа недела. Не заборавајте да се консултирате со колегите или надворешни експерти ако се случи да имате потреба од помош или совети. Со правилно управување на времето и соодветна организација, вашата кариера може да напредува на следниве нивоа оваа недела.

Бик: Оваа недела ќе биде време за стабилност и посветеност на работата. Вие како Бик, сте познати по вашата постојаност и детерминација, и оваа недела не е исклучок. Вашиот пристап кон работата ќе ви помогне да ги победите предизвиците и да ги постигнете вашите цели. Важно е да се фокусирате на важните задачи и да ги употребите вашите таленти и способности за да ги забележите резултатите. Можеби ќе наидете на некои предизвици или пречки на патот кон успехот, но вашата постојаност и тврдоглавост ќе ви помогнат да ги победите. Исто така, бидете отворени за соработка со колегите и за прифаќање на совети од нив. Соработката и тимската работа може да ви помогнат да ги решите проблемите и да постигнете поголем успех на работното место. Во целата оваа недела, задржете го вашиот фокус и држете се до вашите цели, и вашата кариера ќе продолжи да напредува.

Близнаци: Оваа недела ќе биде време за интелектуални предизвици и комуникација на работното место. Вашата способност за брзо размислување и анализа ќе биде во центарот на вниманието, што ќе ви помогне да ги решите било какви предизвици што може да се појават. Комуникацијата ќе биде клучна оваа недела, па бидете отворени за размена на идеи и соработка со колегите. Исто така, можеби ќе се среќавате со нови информации или можности на работното место, па бидете отворени за учење и присвојување на нови вештини. Важно е да бидете флексибилни и да се прилагодите на брзо менување на околностите. Дајте си време за размислување пред да донесете важни одлуки и бидете внимателни во комуникацијата со другите. Со активно учество и ангажман, вашата кариера може да напредува на следниве нивоа оваа недела.

Рак: Оваа недела ќе биде време за фокусирање на емотивните и креативни аспекти на вашата кариера. Вашиот интуитивен пристап кон работата ќе ви помогне да забележите нови можност и да препознаете потребите на вашето работно место. Не се плашете да ги изразите вашите идеи и да работите на проекти кои ги вклучуваат вашите емоции и страсти. Креативниот пристап и способноста да соработувате со другите ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели. Исто така, бидете отворени за поддршка од колегите или надворешни извори, што може да ви помогне да ги решите предизвиците на работното место. Важно е да го одржите балансот помеѓу работата и личниот живот, затоа што вашата емотивна состојба може да влијае на вашата производност. Со посветеност и упореност, ќе можете да го постигнете напредокот и успехот што го барате во вашата кариера оваа недела.

Лав: Оваа недела ќе биде време за изразување на вашата креативност и лидерски вештини на работното место. Вашиот самоуверен пристап и потсетување на вашите квалитети ќе ве натераат да се истакнете во секој аспект на вашата кариера. Не се плашете да ги преземете инцијативите и да ги водите тимовите или проектите на кои работите. Вашиот креативен пристап и умешната комуникација ќе ви помогнат да ги надминаете предизвиците и да ги остварите вашите цели. Исто така, бидете отворени за соработка со колегите и за примање на совети и идеи од нив. Соработката и тимската работа може да ви помогнае да ги забележите новите можности и да ги решите предизвиците на работното место. Важно е да ги одржите своите стандарди на квалитет и да работите со посветеност и целосно присуство. Со вашата лидерска улога и креативниот пристап, ќе можете да го постигнете успехот и просперитетот во вашата кариера оваа недела.

Девица: Оваа недела ќе биде време за фокусирање на деталите и прецизноста во работата. Вие како Девица, сте познати по вашата аналитичност и организираност, и оваа недела ќе биде можност да ги покажете вашите вештини. Бидете внимателни на деталите и работете со прецизност, што ќе ви помогне да ги постигнете вашиот производствен потенцијал. Вашиот практичен пристап кон работата ќе ви помогне да ги решите предизвиците и да ги завршите задачите во временски рок. Исто така, бидете отворени за соработка со колегите и за примање на фидбек за вашиот рад. Соработката и тимската работа може да ви помогнат да ги надминете предизвиците и да ги постигнете вашите цели. Важно е да ги одржите вашиот фокус и да не се распрскувате на разни делови. Со вашата аналитичност и организираност, ќе можете да го постигнете успехот на работното место оваа недела.

Вага: Оваа недела ќе биде време за балансирање на различните аспекти на вашата кариера. Вие како Вага сте познати по вашата способност да ги внимавате потребите и перспективите на сите страни, и оваа недела ќе биде можност да ги искористите вашите вештини за успешно водење на работните односи. Бидете дипломати и пристапете кон сите ситуации со разум и внимание. Исто така, оваа недела бидете отворени за нови можности и предизвици на работното место. Не се плашете да ги истражите новите идеи и да се предизвикате сами да растете и да се развивате. Вашиот уметнички и креативен пристап може да ви донесе успех во различни области на вашата кариера. Важно е да го одржите балансот помеѓу работата и личниот живот, за да го задржите вашиот енергичен и позитивен пристап кон работата. Со вашата способност да балансирате и да се адаптирате, ќе можете да го постигнете успехот и задоволството на работното место оваа недела.

Скорпија: Оваа недела ќе биде време за длабока анализа и стратегија во вашата кариера. Вие како Скорпија сте познати по вашиот интуитивен пристап и способноста да забележите скриени аспекти на ситуациите, што ќе ви помогне да ги донесете правилните одлуки на работното место. Вашиот детален пристап кон работата ќе ви помогне да ги преодолите предизвиците и да ги постигнете вашите цели. Важно е да бидете стратегични и да планирате напред за да ги остварите вашиот потенцијал. Не се плашете да ги истражите новите можност и да се предизвикате сами да растете и да се развивате во вашата кариера. Бидете отворени за примање на совети и поддршка од колегите или надворешни извори, што може да ви помогне да ги надминаете предизвиците на работното место. Со вашата целеустременост и детален пристап, ќе можете да го постигнете успехот и задоволството на работното место оваа недела.

Стрелец: Оваа недела ќе биде време за истражување и авантура во вашата кариера. Вие како Стрелец сте познати по вашата авантуристичка природа и потребата за нови предизвици, што ќе ви помогне да ги истражите новите можност и да ги откриете новите области за раст и развој. Не се задржувајте во зоната на комфорот и бидете отворени за нови идеи и искуства. Истражувајте нови можности за учење и напредок, што ќе ви помогне да ги проширите вашите хоризонти на работното место. Вашата оптимистична природа и ентузијазмот ќе ви помогнат да ги мотивирате себе и другите околу вас да работите со посветеност и преданост. Исто така, бидете отворени за соработка со другите и за споделување на идеи и ресурси, што може да ви помогне да ги постигнете вашиот потенцијал. Со вашата природна енергија и способност да се адаптирате, ќе можете да го постигнете успехот и задоволството на работното место оваа недела.

Јарец: Оваа недела ќе биде време за стабилност и целосно ангажирање на работното место. Вие како Јарец сте познати по вашата постојаност и целосно присуство, и оваа недела ќе биде можност да ги покажете вашиот професионализам и преданост на работата. Вашиот стабилен пристап кон работата ќе ви помогне да ги завршите задачите во временски рок и да ги постигнете вашите цели. Бидете фокусирани на деталите и работете со прецизност, што ќе ви помогне да го задржите квалитетот на вашите резултати. Важно е да се фокусирате на важните задачи и да ги управувате временските ресурси со ефикасност. Соработката со колегите може да биде корисна оваа недела, па бидете отворени за тимска работа и за размена на идеи и искуства. Исто така, бидете отворени за прифаќање на предизвици и нови можности за учење и напредок. Со вашата постојаност и преданост, ќе можете да го постигнете успехот и задоволството на работното место оваа недела.

Водолија: Оваа недела ќе биде време за иновации и креативност на работното место. Вие како Водолија сте познати по вашата оригиналност и необичен пристап кон работата, и оваа недела ќе биде можност да ги покажете вашите иновативни идеи. Искористете ги вашите креативни вештини за да ги разгрнете новите можност и да ги подобрите процесите на работното место. Бидете отворени за соработка со колегите и за примање на фидбек за вашите идеи, што може да ви помогне да ги развиете и да ги реализирате успешно. Важно е да бидете отворени за измените и да се адаптирате на новите услови и предизвици. Истражувајте нови области и искористете ги вашите умешности за да се развивате и да растете професионално. Со вашата иновативност и способност да ги видите необичните решенија, ќе можете да го постигнете успехот и задоволството на работното место оваа недела.

Риби: Оваа недела ќе биде време за креативност и интуиција на работното место. Вие како Риби сте познати по вашата емпатија и креативност, и оваа недела ќе биде можност да ги искористите вашите вештини за да се изразите на работата. Бидете отворени за вашиот внатрешен глас и за интуитивните импулси кои ви ги испратува, бидејќи тоа може да ве води кон нови идеи и решенија. Искористете го вашето креативно мислење за да ги решите предизвиците на работното место и да ги подобрите процесите. Соработката со колегите може да биде корисна оваа недела, затоа бидете отворени за тимска работа и за размена на идеи. Важно е да ги слушате вашите интуитивни сигнали и да ги следите вашите снови и амбиции. Истражете ги новите можности за креативност и изразување, што ќе ви помогне да го постигнете успехот и задоволството на работното место оваа недела.

Промовирани огласи »

Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и услуги за управување со комунален отпад на Република Македонија (РКЕ) донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,38% во однос на одлуката од 8.4.2024 година.

Од 16.4.2024 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

  • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 86,50 (денари/литар)
  • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 88,50 (денари/литар)
  • Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 77,50 (денари/литар)
  • Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 77,50 (денари/литар)
  • Мазут М-1 НС 44,302 (денари/килограм)

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 не се менуваат.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 0,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се зголемува за 0,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,871 ден/кг и сега ќе изнесува 44,302 ден/кг.

Промовирани огласи »

Тинекс e малопродажен ланец на супермаркети кој повеќе од 29 години настојува на своите потрошувачи да им ги понуди најдобрите производи со врвен квалитет и по одлични цени.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ
ОПШТ РАБОТНИК
ПОЛНИЧАР
ГОТВАЧ/КА - ДЕЈЛИ ЛИСА
РЕФЕРЕНТ ЗА НАБАВКИ

Сите останати огласи од ТИНЕКС ќе ги најтете тука.

Се уште невработени?! Останатите активни работни позиции ќе ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Денес ви ги издвојуваме најпосетуваните работни позиции од реномирани компании на KARIERA.mk, се надеваме дека ќе го најдете вашето идеално работно место меѓу нив.

Техномаркет е промотор на најсовремената технологија во областа на апаратите за домаќинство, црната (ТВ, аудио, видео) и белата техника, како и IT производите.

Моментално вработува:

ПРОДАВАЧ/КИ ВО КАВАДАРЦИ

Фејдом е светски производител на гарнитури произведени во Македонија, од кои 95% се за извоз во Европа, Канада и Америка. Повеќе од 15 години е препознаен по својот модуларен и прилагодлив дизајн, како и високиот квалитет.

Моментално вработува:

ЛЕПАЧ (М/Ж)
ПОЛНЕЊЕ НА ПЕРНИЦИ

ФД ФИНМАК ДОО Скопје со брендовите Тиго и Бонго е современа компанија со високи професионални стандарди која нуди лесни и брзи решенија за микрокредитирање на физички лица.

Моментално вработува:

ЕКСПЕРТ ЗА КРЕДИТИРАЊЕ ВО ФИЛИЈАЛА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
ЕКСПЕРТ ЗА КРЕДИТИРАЊЕ ВО ФИЛИЈАЛИ СКОПЈЕ

Групацијата Виндија опфаќа 14 компании, од кои 8 се со седиште во Хрватска и 6 во соседните земји. Вработува повеќе од 4.000 луѓе. Беспрекорниот квалитет на производите на Виндија е препознаен на бројни меѓународни саеми, што со гордост ја направи компанијата добитник на бројни награди.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ ДИСТРИБУТЕР - Ц КАТЕГОРИЈА

Tezenis беше лансиран во септември 2003 година, во близина на Верона, Италија, со цел да се создаде бизнис во продажба на долна облека, домашна облека и пижами за мажи, жени и деца, преку продажна мрежа за франшиза. Од 2003 година, Tezenis има отворено повеќе од 190 продавници главно во Италија и во Европа.

Моментално вработува:

АСИСТЕНТ ВО ПРОДАЖБА - EAST GATE MALL

Пивара Скопје АД е една од водечките компании во Македонија, заедничко вложување помеѓу Coca-Cola HBC и Heineken. Успешна приказна започна во 1922 година и е резултат на огромна посветеност, енергија, знаење, искуство и тимска работа вложени од генерации професионалци.

Моментално вработува:

УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ - ХОРЕКА СТРУГА И ДЕБАР (М/Ж)

МАКСТИЛ е регионален лидер во производството на топловалани дебели лимови.

Моментално вработува:

ЕЛЕКТРИЧАР
CONTROLLING SPECIALIST
ДИПЛОМИРАН ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР - ЕНЕРГЕТСКА НАСОКА
КОНТРОЛОР НА ЛИМ
МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР
КОНТРОЛОР ЗА УЛТРАЗВУЧНО ИСПИТУВАЊЕ НА ЛИМОВИ
ЛЕАР

EРИ Корпорација е компанија со странски капитал и еден од најголемите светски производители и извозници на топлински разменувачи и вентилациски компоненти.

Моментално вработува:

АДМИНИСТРАТОР ЗА ПРОЦЕСИРАЊЕ НА ПОРАЧКИ
АДМИНИСТРАТОР ЗА ЛОГИСТИКА
МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР

Веќе трета деценија ДУНА е водечка компанија присутна во бизнис секојдневието во Македонија. Со канцеларии и во Албанија и Србија, посветено работиме на нашата мисија која започна во раните 90ти години, технологијата да биде присутна во сите сегмнети на индустријата, образованието, бизнисот и на целокупното општествено делување.

Моментално вработува:

СЕРВИСЕР НА МУЛТИФУНКЦИСКИ УРЕДИ

ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден.

Сите активни позиции од ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА можете да ги најдете ТУКА.

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »