Промовирани огласи »

„Tinex Тo Go“ се кафетерии кои нудат голем избор на салати, вкусни сендвичи, пијалаци и десерти подготвени од најквалитетни свежи сосотојки.

Доколку сакате да станете дел од тимот на „Tinex Тo Go“ ве покануваме да аплицирате на отворената работна позиција:

ПРОДАВАЧ/КА ТУ ГО ТЦ ЛИСА

Промовирани огласи »

Цементарница УСЈЕ АД Скопје е основана во 1955 година и претставува извонреден пример на компанија со одржлив развој. Со постојани вложувања во производната технологија, започнување и спроведување на разновидни проекти во сферата на заштитата на животната средина, развој на заедницата и останати проекти во областа на Корпоративната Општествена Одговорност се главните придобивки и филозофија на одржлив развој. 

Моментално се отворени следниве работни позиции:

АСИСТЕНТ ЗА КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ
COMMUNICATIONS & CSR OFFICER
ПОМЛАДИ ОПЕРАТОРИ ВО ПРОИЗВОДСТВО
ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАРИ ВО ЕЛЕКТРО ОДРЖУВАЊЕ

Се уште сте невработени?! Погледнете ги сите активни работни места ТУКА!

Промовирани огласи »

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2024 година, изнесува 40 496 денари, објави Државниот завод за статистика. 

Како што пишува во објавата на ДЗС, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2024 година, во однос на март 2023 година, изнесува 116.

Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите: Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација (21,9 отсто), Јавна управа и одбрана; задолжително социјално осигурување (21,3 проценти) и Образование (20,5 отсто).

Зголемување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во однос на претходниот месец, е забележано во секторите: Рударство и вадење на камен (7,8 отсто), Објекти за сместување и сервисни дејности со храна (7,3 проценти) и Преработувачка индустрија (6,2 отсто), пишува во соопштението на ДЗС. 

Промовирани огласи »

Добивањето на работната позиција која ја посакувате може да биде предизвик, но со правилна стратегија и предготвеност, можете да ги зголемите своите шанси за успех.

Еве неколку чекори кои може да ви помогнат:

  • Истражувајте

Истражете го работниот пазар и пронајдете компании или организации кои нудат позиции кои одговараат на вашите вештини и интереси.

  • Подгответе се

Составете или подновете своето резиме и прилагодете го за работата на која аплицирате. Изучете ги барањата за вработување и бидете сигурни дека имате потребните квалификации.

  • Направете контакт

Ако е можно, направете контакт со луѓе во компанијата. Ова може да биде преку мрежите за дружење, информативни средби или постоечки познанства. Имете позитивен и професионален пристап.

  • Подгответе се за интервју

Вашата интервју техника е многу важна. Вежбајте одговори на можни прашања и научете за компанијата и позицијата за која аплицирате.

  • Покажете ангажман и мотивација

Покажете го вашето ангажирање и мотивација за работата. Покажете им дека сте во состојба да донесете вредност на компанијата.

  • Следете го процесот на вработување

Следете го процесот на вработување и бидете во контакт со компанијата за статусот на вашата апликација.

Со последување на овие чекори и со посветување на време и енергија, имате подобри шанси за добивање на работната позиција која ја посакувате.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »