Промовирани огласи »

На 19ти Септември 2019 година во Скопје по втор пат се одржа водечкиот светски настан од областа на ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ. Меѓу брилијантните говорници од кои можеше да се научи многу, беше и OANA IORDACHESCU - TA MANAGER во CRITEO.

KARIERA.mk ја имаше таа чест да направи интервју со OANA, а што тaa имаше да ни каже погледнете во видеото.

Промовирани огласи »

Ќе имаат ли нашите граѓани во летото што следува поевтин роаминг кога ќе патуваат за Грција, е прашањето што се поставува.

„Она што можам да го најавам пред стартот на следната летна туристичка сезона е дека имаме соработка со дел од операторите кои функционираат во двете земји и дека граѓаните ќе имаат доста, доста намалени цени за роаминг со Грција“, изјави министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, одговарајќи на новинарски прашања по конференцијата посветена на Стратегијата за јавна администрација 2018-2022. 

Промовирани огласи »

Станете дел од менаџерскиот тим на AVON Македонија! Отворено работно место за РЕГИОНАЛЕН МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА: https://kariera.mk/job/L1cVvZhQEkCFct6LYV7PfQ/regionalen-menadjer-za-prodazhba

БИЛИВИО е Француско-Македонска софтверска компанија и има потреба од ПРОГРАМЕРИ: https://kariera.mk/job/F_OayUatjUuR9ZTYQJ7Btg/oglas-za-vrabotuvanje-na-programeri

SINGULAR е интернационална IT компанија и има потреба од FINANCE ASSOCIATE: https://kariera.mk/job/qQs3TuFkzUC8SXVxB2uU-w/finance-associate

ВАН ХООЛ со отворени позиции за АВТОМЕХАНИЧАРИ, АВТОЕЛЕКТРИЧАРИ, АВТОЛАКЕР - ПРИПРЕМАЧ и ВРАБОТЕН ВО ОДДЕЛ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА АВТОБУСИ: https://kariera.mk/job/8W9wS4ufeEKz7RPCRPeIHQ/van-hool-vrabotuva

HeadHunter за своите клиенти имаат повеќе отворени работни места: 

Промовирани огласи »

Неодамна објавена студија спроведена од „ Medical News Today “ покажа дека луѓето во одредени професии се изложени на зголемен ризик од развој на проблеми со срцето.

Иако научниците истакнуваат дека неколку животни фактори можат да го зголемат ризикот од срцеви заболувања, вклучително и нездрави диети, недостаток на физичка активност и пушење, постои еден фактор на ризик кој не доби толку внимание колку што заслужува во моментов, а тоа е вашата професија.

Но, неодамнешните анализи покажаа дека одредени професии се поврзани со зголемен ризик од развој на разни срцеви заболувања или други кардиоваскуларни проблеми а деталите читајте ги на МАШКИ МАГАЗИН тука.

Повеќе
КЛИКНИ