ИТ администратор

За компанијата: Аспектус Фарма е иновативна и кооперативна компанија со висок интегритет, што и овозвожува високо квалитетно производство на лекови и воспоставување партнерства со глобалните фармацевтски компании за да... повеќе за компанијата »

Активни огласи од АСПЕКТУС ФАРМА ДОО експорт-импорт Скопје:

Комерцијален менаџер

ИТ Администратор

Задолжително е пријавените кандидати да ги исполнуваат следните услови:

 •         Пожелно е ВСС образование – Факултет за електротехника и информациски технологии;
 •         Одлично познавање на англиски јазик;
 •         Пожелно е минимум 2 години работно искуство на иста или слична позиција;
 •         Одговорност, тимска работа, комуникативност и флексибилност.

 

Одговорности и работни задачи:

 • Одлично познавање на Microsoft технологии (Windows Server 2008 R2,Windows Server 2016, Microsoft SQL), Active Directory, DHCP;
 • Познавање на технологии за виртуелизација ( Hyper V );
 • Одржување на мрежна инфраструктура;
 • Одржување на видео надзор и негово следење;
 • Одржување на системи за контролна на пристап;
 • Техничка подршка на хардверот и софтверот во Компанијата;
 • Одржување на телефонска комуникација ( VOIP );
 • Конфигурација и одржување на рутер ( Микротик ) ip pool, ip sec, ip tunel;
 • Администрација и оджување на систем за бекап на податоци, управување и тестирање на процедури за бекап и враќање на податоци;
 • Менаџирање и управување со софтверското решение Kaspersky Security Center;
 • Инсталација и одржување на мрежни принтери;
 • Имплементација оптимизација и оджување на МS Exchange Server, Mail server;
 • Добро познавање на работните процеси од области на финансии, магацинско работење, производство;
 • Одржување на комуникација со останати корисници на системот; 
 • Комуникација со екстерни партнери;
 • Имплементација на ИТ решенија;
 • Планирање и организирање валидација на компјутерски системи;
 • Развој на работни извештаи и системи на известување;
 • Спосоност за менаџирање на повеќе проекти, активности и задачи;
 • ИТ безбедност.

Од кандидатите за бараната позиција се очекува да ги поседуваат следните вештини,  способности и лични особини:

 •      Организираност и ефикасност; 
 •      Способност за тимска работа;
 •      Работа со дадени рокови;
 •      Следење на интерните правила и процедури;
 •      Самоиницијативност и самокритичност.

Услови кои ги нудиме:

 • Организиран превоз;
 • Воведни обуки на вработените;
 • Работа во една смена од 07:30 - 15:30 часот, од понеделник до петок.

 

Дополнителни информации:

 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »