Глобал Гаминг ДООЕЛ: Систем Администратор

Систем Администратор

Глобал Гаминг, член на “Axel Capital“ групација, која работи на територијата на Македонија и Србија, моментално бара нов член во тимот на позиција ситем администратор.

Како компанија под брендот “Winner успешно организираме игри на среќа на 22 локации во Македонија и Србија. Дополнително, инвестираме во иновативни проекти од областа на информатичката технологија со висок потенцијал за раст и развој, обезбедувајќи им капитал и нашето долгогодишно искуство. Ние, исто така, управуваме со портфолио на инвестиции во обновливи извори на енергија низ Балканот, вклучувајќи соларни панели, постројки за биогас и хидроцентрали.

Нашата успешна компанија има над 400 вработени, а поради нејзината динамичност и постојан раст, сега бараме амбициозен колега кој ќе му се придружи на нашиот тим на позицијата:

Систем Администратор

 

Опис на работно место

 • Отстранување на хардверски и софтверски проблеми во службените канцеларии и на терен.
 • Инсталација, конфигурација и администрирање на работните станици, мрежните уреди и софтверските системи во компанијата.
 • Администрирање и надгледување на безбедносните компоненти.
 • Поддршка на софтверските системи на корисниците во деловната мрежа.
 • Соработка и комуникација со надворешни добавувачи на опрема како и со надворешни соработници на IT услуги.
 • Анализа и тестирање на нови софтверски системи.

Потребно искуство, знаење и вештини

 • Искуство во софтверско администрирање на мали или средни компании и нивно доменско поврзување.
 • Инсталација и конфигурација на Windows и Linux оперативните системи и нивните пратечки софтвери.
 • Познавање на компјутерските мрежи и мрежните протоколи.
 • Основно познавање на виртуелизацијата на оперативните системи.
 • Познавање на стегање и поврзување на мрежните конектори (UTP, BNC, LSA Patch и слични).
 • Пожелно искуство во поставување и сетирање на видео надзор.
 • Пожелно искуство во управување со Ubiquiti и Mikrotik рутерите.
 • Пожелно познавање на српскиот јазик – разбирање и говорење.
 • Возачка дозвола “Б” категорија.

Нудиме

 • Приватно здравствено осигурување
 • Вреднување и наградување на вашата работа и залагање
 • Слободен ден за роденден
 • Тим билдинг активности

Ве молиме Вашето CV да го испратите на електронската адреса: [најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »