Хигиеничар/ка/ Public Cleaner

За компанијата: Заслужуваш кариера која ја исполнува твојата цел. Заслужуваш да сонуваш без ограничувања. Биди дел од нешто поголемо од тебе, придружи се на тимот каде што секој има глас. Биди инспириран од можностите... повеќе за компанијата »

(преземи го огласот како PDF)

Чистење на јавните тоалети и тоалетите и тушевите за вработените. Чистење на стакло на јавните места и местата за вработените. Чистење на подовите во јавните простории или просториите за вработените, користејќи означени хемикалии, материјали и опрема. Чистење на прашина во означени простории. Празнење на кантите за отпадоци, пепелниците во соодветни контејнери. Проверка на состојбата на мебелот и доколку има настанати штети, пријавување на истите соодветно. Чистење и одржување на осветлувањето. Поставување на знак за претпазливост за да се ограничи движењето во дадена област кога е потребно. Контактирање со другите оддели кога се потребни итни поправки. Брз одговор на барањата на гостите и другите оддели. Идентификување и пријава на превентивни и други проблеми во одржувањето на јавните простории или гостинските соби.

Следење на сите политики и процедури на компанијата за безбедност; пријавување на потреба од одржување на апарати и опрема, повреда и небезбедни работни услови кај менаџерот; комплетна обука за безбедност и сертификати; правилно складирање на запаливи материјали. Осигурување дека униформата и личниот изглед се соодветни, чисти и професионални; одржување на доверливост на службени податоци и информации. Поздравување и посакување добредојде на сите гости според стандардите на компанијата; предвидување и одговорање на потребите од услуги на гостите; помагање на лицата со попреченост; заблагодарување на гостите со искрена благодарност. Зборување со другите користејќи јасен и професионален јазик. Развивање и одржување позитивни работни односи со другите; поддршка на тимот за постигнување заеднички цели. Обезбедувaње придржување до очекувањата и стандардите за квалитет. Движење, кревање, носење, туркање, влечење и поставување на предмети со тежина помала или еднаква на 23 kg без помош или повеќе но со помош. Способност да се турка и влече натоварена количка за собарки и друга опрема поврзана со работата преку навалени и нерамни површини. Посегнување над главата и под колената, вклучувајќи наведнување, вртење, влечење и поткачување. Стоење, седење или пешачење подолг временски период или цела работна смена. Фаќање, вртење и манипулирање со предмети со различна големина и тежина, за кои се потребни фини моторни вештини и координација рака-око. Вршење на други разумни работни должности кои што се побарани од претпоставените лица.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »