Раководител на продажба

За компанијата: Септима ДООЕЛ Скопје е приватна компанија основана 2000 година. Дејност на компанијата е промет на големо со фармацевтски производи, медицински помагала, диететски суплементи, козметички и хемиски производи и останати производи од асортиманот потребни за аптека. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред еден месец
 • СЕПТИМА
 • Активен до 17.02.2024
 • Позиција: Менаџер/Директор
 • Локација: Скопје
 • Телефон: 02/3060-175
 • Веб: www.septima.com.mk/

СЕПТИМА ДООЕЛ Скопје, компанија која се занимава со промоција и продажба на препарати од повеќе реномирани фармацевтски производители,објавува конкурс за слободно работно место: РАКОВОДИТЕЛ НА ПРОДАЖБА 

Потребни квалификации:

 • Високо образование. Предност даваме на кандидати со познавање на фармацевтскиот пазар во Македонија
 • Знаење на англиски јазик
 • Познавање на MS Office пакетот
 • Возачка дозвола Б категорија, активен возач
 • Работно искуство најмалку 2 години на исти или слични позиции

Од кандидатот очекуваме да:

 • Континуирано воспоставува и развива долгорочни партнерски односи со клучните купувачи
 • Преговара со купувачите имплементирајќи ги договорените услови, препознавајки ги можностите за зголемување и унапредување на продажбата
 • Прати и контролира остварување на стратегијата во согласност со целите на компанијата
 • Учествува во обуките и континуирано стручно го усовршува знаењето и продажните вештини
 • Учествува во креирање на финансиските буџети и планови, и во согласност со истите работи на остварување на плановите кој се однесуват за клучните купувачи со цел остварување на профитабилност
 • Ги претставува, преговара и ги имплементира дефинираните цели и планови кои се однесуват на асортиманот на производите, промотивните активности, ценовната политика, дистрибуцијата и наплата од клучните купувачи
 • Во синергија со комерцијалниот тим обезбеди реализација на усогласените цели со компаниската стратегија
 • Одговорен за унапредување на продажба
 • Одговорен за исполнување на планот на продажба на препаратите во рамка на планот за кој е задолжен

Персонални карактеристики:

 • Комуникативност и тимска работа
 • Одговорност и прецизност
 • Енергичност и ефикасност
 • Самостојност и завршување на задачите во рок
 • Посветеност и подготвеност за справување со предизвици

Ние нудиме:

 • Работа во позитивно, динамично и стимулативно опкружување, стручна обука, добри услови за работа и можност да во потполност дојдат до израз вашите професионални способности .

Доколку ги исполнувате наведените услови од конкурсот, Ве повикуваме да ја испратите својата биографија и препорака најдоцна до 18.02.2024, на e-mail:  [најави се за да го видиш е-маилот] , со назнака за РАКОВОДИТЕЛ НА ПРОДАЖБА

Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг на избор.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »