IT Администратор

За компанијата: TOCKA.COM.MK информативно забавен портал кој во Македонскиот Интернет етер зрачи од 17 јули 2005 година. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 2 недели
 • Точка Медиа
 • Активен до 27.07.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

(преземи го огласот во Word)

КЛУЧНИ РАБОТНИ ОБВРСКИ:

 • Одговорен за одржување и развој на компјутерските системи и сите поврзани работи во IT системот
 • Одржување на активен директориум
 • Дневен мониторинг на системите за работа и безбедност
 • Поддршка на корисниците на информативен систем
 • Вршење на бекап според утврден распоред и план и неговото тестирање
 • Техничка поддршка за крајни корисници за работа со апликации и хардвер поврзани со нивната дејност
 • Имплементација на софтвер

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Висока образование ВСС – Факултет за електротехника и информациски технологии, Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство
 • Microsoft MTA – IT Infrastructure – Имплементација и одржување на системска инфраструктура
 • Познавање и работа со Microsoft SQL Server
 • Напредно познавање на англиски јазик
 • Најмалку 2 години соодветно работно искуство
 • Возачка дозвола Б категорија

СПОСОБНОСТИ И ПОТРЕБНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ВЕШТИНИ:

 • Способност за работа во кратки рокови
 • Темелност
 • Внимание кон детали
 • Самоиницијативност

Доколку сакате да ни се придружете и да станете дел од нашиот успешен тим, ја очекуваме вашата кратка биографија и мотивационо писмо на македонски јазик во електронска форма (во PDF или word, апликациите кои треба да се преземаат од линкови нема да бидат разгледани) да ни ја доставите на [email protected] со назнака РАБОТА – IT администратор.

Само избраните кандидати ќе бидат контактирани.