Консултант за теренски посети на клиенти

За компанијата: ТИГО ФАЈНАНС е современа компанија со високи професионални стандарди која нуди лесни и брзи решенија за микрокредитирање на физички лица. повеќе за компанијата »

ТИГО Фајнанс е водечка финтек компанија во регионот која обезбедува обсег на финансиски услуги. Врз основа на докажаното искуство и достигнувања во индустријата со седиште во Скопје, компанијата има за цел да понуди микрофинансиски услуги на физички лица на наједноставен и најбрз начин.

Поради брзиот раст на компанијата нудиме одлична можност за вработување на

Консултант за теренски посети на клиенти

Вистинскиот кандидат за оваа позиција е проактивен, флексибилен и ориентиран кон резултати, со цел градење на успешна компанија, притоа имајќи позитивен став во обезбедување на исклучителни услуги кон нашите корисници.

Позицијата вклучува:

 • Секојдневна посета на должници (физички лица) на нивната домашна адреса на територијата на цела држава, со цел изнаоѓање на взаемно решение за соодветна наплата на долговите;
 • Одлична ориентација во населени места и ефикасно идентификување на предвидените адреси;
 • Одлична комуникација со корисници во однос на наплата на кредитни долгови (физички лица);
 • Одредување на причините за задоцнета отплата на долгови и наоѓање решение за нивно намалување;
 • Работа согласно процедури за обезбедување навремена наплата;
 • Нудење можност за продолжување на рок за отплата и реструктуирање на долгови;
 • На оваа позиција вработениот одговара пред Директор на сектор за управување со портфолио.

Профил на кандидат:

 • Искуство во теренска наплата се смета за предност;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Вештини за преговарање и убедување;
 • Внимание на детали и ориентираност кон резултати;
 • Флексибилност за извршување на работните задачи во сите општини во РМ;
 • Сопствено возило се смета за предност;
 • Возачка дозвола Б категорија.

Услови од компанијата:

 • Работно време понеделник до петок 08.00-16.00 часот
 • Современа и најнова технологија;
 • Атрактивен пакет на бонуси;
 • Велнес програми и придобивки од попусти;
 • Дополнително колективно осигурување;
 • Можност за напредување;
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија;

Доколку сметате дека сте вистински кандидат кој може да изгради цврсто фокусирана организациска култура, Ве молиме испратете Ваша биографија и мотивационо писмо на македонски јазик преку полето  Аплицирај.

Изборот ќе се изврши согласно условите и роковите во Законот за работните односи. ТИГО Фајнанс го задржува правото да не избере ниту еден кандидат.

Со аплицирање, кандидатот изјавува дека е согласен неговите лични податоци наведени во прикачените документи да бидат собрани и обработувани од ТИГО Фајнанс, во согласност со Законот за заштита на лични податоци. Кандидатот изјавува дека е запознаен дека неговите лични податоци се собираат и обработуваат со цел избор на кандидат за позицијата за која аплицира. Кандидатот има право во секое време да ја повлече дадената согласност за чување и обработка на неговите лични податоци.

Финансиско друштво ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »