МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА

 • Објавен пред 5 месеци
 • Алма - М ДООЕЛ
 • Активен до 14.10.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Ние во Алма-М веќе 28 години сериозно ги проучуваме и подготвено ги пречекуваме сите промени и новости кои доаѓаат, преку развој, дејствување и трансформација на бизнисот, носејќи нови квалитети за нашите клиенти. Посветуваме посебно внимание на развој на човечките ресурси. Привлекуваме, развиваме и задржуваме најдобри професионалци и наградуваме за нивните резултати.

 

Алма-М објавува ОГЛАС за следната работна

 

Позиција: МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА КАЈ КЛУЧНИ (ГОЛЕМИ) КУПУВАЧИ

Датум на објава: 7 Октомври 2019

Рок за пријавување до: 14 Октомври 2019

Број на оглас: О-МК-РМ-191008

Дивизија / Сектор: Марс

Локација / Регион: СКОПЈЕ

Супервизор: КА менаџер за продажба

 

Работни задачи:

 • Во каналот на клучни купувачи (КА) коoрдинира продажба, дистрибуција, м’рчндајзинг и наплата
 • Координира тим на Агенти за продажба во КА канал,
 • Планира продажба на месечно, квартално и годишно ниво,
 • Прави постојана анализа на продажба и пазарна структура,
 • Предлага акции, проекти и други активности со цел достигнување на планирана продажба,
 • Подготовка на месечен/неделен рутинг план,
 • Блиска комуникација со менаџмент и тим,
 • Проверки во продавници и нивно евидентирање,
 • Преговара и потпишува годишни договори со клучни купувачи,
 • Контролира задолжена роба, средства за работа и прави попис кај секој Агент за продажба најмалку еднаш месечно,
 • Спроведува тренинг и On-Field тренинг со секој Агент за продажба од тимот со кој раководи
 • Изготвува извештаи за продажба, и анализа на пазар,
 • Разгледува и конфирмира неделни планови; неделни пресеци на должници; подготвува неделни состаноци
 • други работи по опис на работно место.

 

Потребни квалификации и вештини:

 • Минимум завршено средно образование 
 • Флексибилност за работа на терен
 • Одлична комуникација, преговарање и ориентираност кон деловни клиенти,
 • Професионално однесување
 • Организирана, аналитична, мотивирана и стабилна личност
 • Динамичен/а, проактивен/а и насочен/а кон резултати
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Позитивен однос кон промени
 • Работа и познавање од компјутери (MS Office пакет)
 • Поседување возачка дозвола Б – категорија
 • Познавање на назначениот регион
 • Познавање на англиски јазик

 

Потребно искуство:

 • Минимум 2 година работно искуство на слична/иста позиција во менаџмент, или најмалку 5 години искуство во директна продажба на терен.

 

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации и вештини СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ со нивната професионална биографија која може да ја достават на следната e-пошта: vrabotuvanje@alma-m.mk со задолжителна назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката.

 

Напомена:

 • Работниот однос се заснова на определено време од 3 месеци, период на докажување на способности, со можност за продолжување.
 • САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.
 • Апликациите без назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката, НЕМА да бидат разгледани!
 • Дневно работно време е претпладне, од 08.00 до 16.00 часот, од понеделник до петок.
 • Рок во кој ќе се изврши изборот – доколку на огласов се пријават до 200 кандидати, изборот ќе се изврши во рок од 45 дена, од 201 до 500 кандидати, изборот се врши во рок од 90 дена и над 500 кандидати, изборот се врши во рок од 120 дена, по истекот на рокот за пријавување.
 • Ве молиме без телефонски јавувања

 

АЛМА-М ДООЕЛ Скопје е секогаш отворена за соработка со кандидати кои се вредни ентузијасти и сакаат да работат со тим кој секогаш е спремен за нови предизвици во иновативна и динамична околина.

КЛИКНИ