ДИГИТАЛ МАРКЕТИНГ СПЕЦИЈАЛИСТ

Арт Принт Студио, има потреба да вработи:


Дигитал Маркетинг Специјалист

 

Опис на работата и работните задачи:  

 • Особен интерес во дигиталната маркетинг област,
 • Лична и професионална ефективност,
 • Прецизност и ажурност во работатата,
 • Отклонување на несакани грешки во текот работата,
 • Подготвеност за работа во тим,
 • Подготвеност да ја прифати фирмата како своја. 

 

Лицето ќе ги има следниве задачи:

 • Communicate openly and clearly,
 • Following Strategy for Digital Marketing,
 • Excellent reading and writing of English,
 • Responds to posts or comments to point potential users to client’s platform,
 • Performs research to find articles, stories, resources, or other content that is relevant to our customer base and posts it to our Facebook and Twitter page in a manner that invites conversation and interaction.
 • Follow concurrent and their activitis,
 • Ability to work several campaign in same time,
 • Design and creative content creation for ad campaigns,
 • White-hat link building technique,
 • Blog post and article research and writing/copywriting ,
 • SMM/SMO,
 • PPC campaign keyword research, management and optimization,
 • SEO Front and Back Activities.

 

Напредно искуство во: 

 • Генерирање и брз внес на значителен волумен на електронски содржини,
 • Менаџирање e-commerce платформи (B2C и B2B), 
 • Реализација на online комуникација и поддршка,
 • Изработка на online комуникациски и продажни кампањи, 
 • Аналитика на резултати, 
 • Пишување на текстови и содржини за online употреба во различни канали во координација со искусни колеги,
 • Напредно познавање и активно користење на апликациите од MS Office пакетот (Word, Excel, Power Point),
 • Активно користење на Adobe Photoshop,
 • Одлично познавање и активно користење на деловен англиски јазик (пишан и говорен),
 • Познавање на деловен германски јазик ќе се смета за предност,
 • Одлични комуникациски, презентациски и аналитички способности,
 • Потврдена способност за ефикасна реализација на повеќе истовремени online проекти и исполнување на утврдени рокови, 
 • Можност за добра заработка после воспоставување, усогласување и координација на целиот систем.

 

Претходно работно искуство од мин. 1 години во овој сегмент.
Одлично познавање и активно користење на различни online реклaмни платформи и комуникациски алатки.

Вашето CV пратете го на емаил: artprintstudio@gmail.com, со задолжителна назнака „Digital Marketing Specialist”
 
 

КЛИКНИ