Електротехничар

 • Објавен пред 4 недели
 • ХАС Инженеринг
 • Активен до 04.05.2021
 • Позиција: Електро/машински техничар
 • Локација: Скопје

ДПТУ ХАС Инженеринг ЛТД ДОО Скопје има потреба од:

ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР

Опис на работните задачи:

 • Изработка и шемирање на електро ормари за автоматика на машини и процеси

 • Поставување на електрични инсталации во поле

 • Монтажа и поврзување на сензори/актуатори во поле

 • Секундарни обврски во помал обем – слабострујни системи

Потребни квалификации

 • Завршено Средно Образование (електро техничар, електричар, автоматичар);

 • Минимум 2 години работно искуство во изработка и шемирање на ормари;

 • Користење (читање) на електрични шеми;

 • Користење на мерни инструменти (унимери и сл.)

 • Ракување со рачен и електричен алат

 • Познавање на oсновна работа со компјутер

 • Основно познавање на англиски јазик

 • Возачка дозвола Б категорија

Професионални знаења и способности

 • Способност за работа во тим;

 • Висок степен на одговорност;

 • Динамичност и самоиницијативност;

 • Желба за едукација и надградба;

 • Способност за извршување на работни задачи, врзани со рокови;

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат! Испратете го Вашето CV на [email protected]