АСПЕКТУС ФАРМА ДОО експорт-импорт Скопје: Аналитичар во Контрола на квалитет

Аналитичар во Контрола на квалитет

За компанијата: Аспектус Фарма е иновативна и кооперативна компанија со висок интегритет, што и овозвожува високо квалитетно производство на лекови и воспоставување партнерства со глобалните фармацевтски компании за да... повеќе за компанијата »

АСПЕКТУС ФАРМА ДОО с.Бунарџик Илинден е Фармацевтска Компанија која е ориентирана кон  високо квалитетно производство на лекови  во Република Северна Македонија.

Аналитичар во Контрола на квалитет

Задолжително е пријавените кандидати да ги исполнуваат следните услови:

 • ВСС (дипломски или постдипломски студии во областа на фармација/хемија);
 • Минимум 1 година соодветно работно искуство во полето на контрола на квалитет на суровини, фазно производство, готови фармацевтски форми, примарна и секундарна амбалажа.

Работни задачи:

 • Следење на системот за контрола на квалитет во аналитичка лабораторија преку имплементација и одржување на документи во системот, вклучувајќи стандардни оперативни постапки, протоколи, упатства, записи, обрасци, прирачници итн;
 • Контрола и анализа на суровини, примарна и секундарна амбалажа, фазно производство и готови фармацевтски производи, стабилност на фармацевтски производи/развојни серии, валидациони активности.
 • Солидно познавање на инструментални анализи, сепаративни техники-хроматографија и активно работење на припрема и анализа на примероци за тестирање согласно аналитичките методи и спецификации за квалитет.
 • Спроведување на валидација на аналитички методи, следење на валидациони протоколи, валидација на чистење, OOS и евалуација на резултати согласно GMP и ICH водичите.
 • Одговара непосредно на Директор на контрола на квалитет.

Од кандидатите за бараната позиција се очекува да ги поседуваат следните вештини,  способности и лични особини:

 •      Организираност и ефикасност; 
 •      Способност за тимска работа;
 •      Работа со дадени рокови;
 •      Следење на интерните правила и процедури;
 •      Самоиницијативност и самокритичност.

Услови кои ги нудиме:

 • Организиран превоз;
 • Воведни обуки на вработените;
 • Работа во една смена од 07:30 - 15:30 часот, од понеделник до петок.

Дополнителни информации:

     Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите биографии можат да ги испратат на е-маил: [најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »