Негувателки/медицински сестри/куварки во Скопје

Плата од 23.000 ден. до 27.500 ден.

(преземи го огласот во Word)

Дом за стари лица – Арија, како нова приватна установа за вон семејна социјална заштита на стари лица, има потреба од проширување на својот тим професионалци во областа на социјалната заштита и згрижување на стари лица и објавува оглас за вработување на МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ/НЕГУВАТЕЛКИ/КУВАРКИ во Скопје.

Потребни ни се кандидати на возраст од 25 до 55 години со средна стручна спрема, со или без искуство во областа на социјалната заштита.

 

Краток опис на работните задачи и одговорности:

 

- грижа за имиџот на ПУСЗ АРИЈА – Скопје.

- примена на стандардите за работа.

- градење и негување добри односи со пациентите.

- ориентираност кон препознавање на потребите на пациентите, корисниците на нега и нивните семејства.

- евиденција на документи, водење на табели за шеќер и притисок, итн

- нега, грижа и посветеност кон пациените, нивната благосостојба и нивните медицински терапии.

- одржување на основна хигиена во просториите на домот.

 

Потребни квалификации:

 

- развиени комуникациски вештини и подготвеност за тимска работа

- желба за понатамошно учење и развој

- совесност, одговорност и самомотивираност

- флексибилност и способност за адаптација

- самоиницијативност

- трпеливост

- способност за работа под притисок

- завршено средно образование

- општо познавање на MC Office програмите и интернет

 

Потребна документација:

 

- CV не постаро од 6 месеци

- пријавено образование во агенција за вработување

- потврда за завршено средно образование/медицинска школа/соодветни обуки

 

Вие добивате:

 

- пријателска и мотивирачка средина каде што вредностите и резултатите се на прво ниво.

- можност за работа со професионален тим во областа на негата и социјалната заштита на стари лица.

- договор на определено време со можност за продолжување на неопределно време.

- конкурентна плата.

 

Предност ќе имаат апликанти со работно искуство како НЕГУВАТЕЛИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ИЛИ ФИЗИОТЕРАПЕВТИ во Домови за стари лица, медицински установи и слично.

Селекција на пријавените кандидати ќе се изврши во просториите на Домот за стари лица – Арија.

 

Ве покануваме доколку имате интерес и соодвествувате со опишаниот профил за позициите и ги исполнувате сите горенаведени точки, испратете Ваша апликација со професионална биографија најдоцна до 25.09.2022 година на

[најави се за да го видиш е-маилот]

 

                                                                                                                                                           Ве очекуваме,

                                                                                                                    Дом за стари лица – Арија - Скопје

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »