Комерцијалист/Дистрибутер

Плата од 30.000 ден.

 • Објавен пред 8 месеци
 • Fodulmak
 • Активен до 01.12.2023
 • Позиција: Комерцијалист/Агент
 • Локација: Скопје
 • Веб: fodulmak.com.mk

Опис на работно место за позиција Комерцијалист/Дистрибутер во Фодулмак Дооел:

 

 • Врши продажба и дистрибуција на роба од палетата производи Фодулмак
  Пожелно/Предност - работно искуство со млечни производи: сирење, кашкавал, урда.
   
 • Самостално и одговорно го организира својот реон или доделените продажни места за достава на роба
   
 • Редовна посета на постоечките или потенцијалните клиенти
   
 • Ја развива и ја одржува својата мрежа на доделени клиенти
   
 • Подготовка на дневни и неделни планови на продажба и дистрибуција
   
 • Навремено ги дава своите неделни планови за работа
   
 • Врши контрола на поставените производи во продажните места
   
 • Се труди и обезбедува присутност на производите на Фодулмак на добра локација 
   
 • Предлага и дава насоки за унапредување на продажбата
   
 • Разрешување поплаки од продажни места во својот реон.
   
 • Дава навремени извештај од продажбата и резултатите
   
 • Континуирано врши личен развој и ги подобрува деловните процеси заради постојан финансиски раст
   
 • Ги информира одговорните за состојбата од неговиот реон или доделените продажни места
   
 • Води грижа за исправноста на сите производи во процесот на задолжување и враќање на роба
   
 • Домаќински се грижи за службеното возило и води грижа за редовните сервиси и потреби за истото
   
 • Се грижи за исправноста на опремата за работа ( телефон и др.) која му е доделена со посебно задолжување и договор.
   
 • Секојдневно и кроз целото работно време се труди да го прошири пазарот со производите на Фодулмак со изнаоѓање нови клиенти и отварање на нови потенцијални продажни места.

         - ВАЖНО: На договорената плата се додава и однапред договорен процент плус, зависно од обемот на продажбата на производите!

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

Внеси нов оглас

барај огласи за вработување » барај останати огласи »