Келнер/ка - Хрватска (Мали Лошињ)

 • Објавен пред 6 месеци
 • Jadranka Grupa
 • Активен до 16.02.2019
 • Позиција: Келнер/угостител/туризам
 • Локација: Цела Македонија

Лошињ Хотели и Вили се хотелски бренд во склоп со Јадранка Хотелите ДОО, член на Јадранка група од Мал Лошињ, Хрватска, која веќе 70 години е меѓу најголемите хотелски компании во Хрватска . Портфолиото на LH&V е составено од пет хотели меѓу кои се и првиот хотел на Лошињ – луксузниот хотел Bellevue, потоа Boutique Hotel Alhambra 5* (член на Мали луксузни Хотели во светот), вили и бројни ресторани.

Сместувачкиот капацитет на Лошињ Хотелите и Вилите е преку 3.500 гости, со постојано зголемување на ноќевањата на домашни и странски гости.  Во последните пет години компанијата вложи значајни парични средства за подигнување на квалитетот на сместувачки капацитет, угостителски објекти како и во едукација на кадарот.

Сертифицинани сме со сертификат ISO 9000:2001 за управување на квалитетот, ISO 14001:2004 за зголемено управување на животната средина, како и ХАСАП стандардите. Нашата цел е на домашниот како и на меѓународниот пазар да станеме синоним за понуда на најдобар здрав одмор на Медитеранот.

Познати сме по нашата исклучителна љубезност и супериорност на врвна услуга поради која што гостите се враќаат кај нас. Поради тоа бараме мотивирани, комуникативни и услужни вработени на следната позиција:

КЕЛНЕР (м/ж)

Опис на работното место:

 • Прием, сместување и испраќање на гостите, информирање на гостите за дневните понуди и наплаќање
 • Организација на масите и примање на нарачки
 • Послужување храна и пијалоци во угостителките објекти
 • Поставување и сервирање на масите во ресторанот
 • Подготовка и завршни работи во ресторанот
 • Грижа за чистотата на опремата, инвентарот и просторот
 • Место за работа: хотел или ресторан a’la carte

Услови:

 • ССС: KV/ССС угостителски смер – келнер
 • Активно познавање на минимум два странски јазика (англиски како прв јазик, втор германски или италијански јазик)
 • Пожелно е познавање на вина, коктели како и работа во бар
 • Пожелна способност за работа по ХАСАП системот
 • Работно искуство – минимум две години

Вештини:

 • Изразена комуникативност и продажни вештини во однос на гостите
 • Точност, уредност, флексибилност и креативност
 • Високо ниво на одговорност во извршување на работните задачи
 • Системска прецизност, тимска работа
 • Способност за континуирано учење на нови знаења и вештини
 • Гостопримливост и професионален однос кон гостите
 • Насоченост кон квалитетот на работата како и задоволството на гостите

Јадранка хотел Вас ви нуди:

 • Работа во иновативна и стимулирачка средина
 • Сместување и два оброка (појадок и еден топол оброк) без надоместоци
 • Обезбедена санитарна книшка
 • На основна плата се пресметува минимална работа
 • Додатоци на платата за работа во недела, празници, двократно работење, континуирана попладневна работа, повремени ноќни смени
 • По истекот на договорот за работа, награда за работа подолго од 5 месеци
 • Надокнада на трошоците за превоз од местото на живеење по истекувањето на договорот на работа
 • Вклучување во програмата за надоградба
 • Стекнување искуство со искусни и стручни ментори
 • Едукација и можност за напредување

Сакате да бидете дел од мотивирачка средина во која во целост ќе го развиете својот потенцијал, а ги задоволувате нашите барања, пријавете се и станете дел од нашиот успешен тим.

КЛИКНИ