Power BI Developer

За компанијата: ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден, контакт тел.бр. (02) 551-2851 повеќе за компанијата »

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА:

Van Hool е реномиран производител на автобуси и комерцијални возила од Белгија. Van Hool е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 70 години Van Hool е препознаен по својот оригинален, динамичен и прилагоден кон клиентот дизајн, како и по високиот квалитет и современите технолошки решенија.

За растечките потреби на нашиот производен капацитет Ван Хоол Македонија, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје2, во Бунарџик/Илинден отвораме нови работни места за следниве позиции:

РАБОТНА ПОЗИЦИЈА: POWER BI DEVELOPER

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Ќе бидете одговорни за развојот и одржувањето на нашиот процес на известување
  • Microsoft Azure Data Factory
  • Microsoft Azure SQL Server
  • Microsoft Power BI
 • Ќе бидете одговорни за имплементација на “Data warehouse”, анализирање на големи количини на податоци и имплементација на извештаи;
 • Ќе собирате и анализирате сите деловни барања и ќе ги пренесете во единствена база на податоци на податоци и правата метрика. За сите барања ке имате точна документација;
 • Ќе ја дефинирате програмата за развој во однос на “Sprints & Releases”, врз основа на приоритетите на нашите деловни колеги;
 • Ќе бидете одговорни за спроведување “ETL” процесот;

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Најмалку 3 години релевантно работно искуство
  • Искуството со SQL е задолжително
  • Искуството со алатка за известување ќе се смета за предност
  • Искуството со Microsoft DataFactory, PowerBI, DAX, PowerQuery, SSIS, SSAS ќе се смета за предност
 • За предност се смета Scrum и DevOps начин на размислување и разбирање на современите практики за софтверско инженерство;
 • Комуницирате течно на англиски јазик;
 • Тимски играч кој презема иницијатива и поставува прашања кога е потребно.

ШТО НУДИМЕ:

 • Конкурентни месечни примања
 • Раст на платата минимум еднаш годишно според успехот
 • Регрес за годишен одмор од 23.100 денари
 • 24/7 дополнително осигурување од незгода
 • Бесплатен топол оброк со избор на повеќе менија  во кантина со ресторански стандард
 • Обезбеден превоз до/од работното место
 • Работна околина според највисоки европски норми за безбедност и здравје при работа
 • “Купи со попуст” - одобрени попусти за вработени во одредени продажни места
 • Дополнителни Microsoft BI обуки и за алатките споменати погоре.

Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на англиски или на македонски јазик на www.vanhool.mk, во делот “отворени работни места”.

Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 

Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »