Референт за логистика и сервис

За компанијата: Fortis® е компанија која се занимава со производство, дистрибуција, проектирање и продажба на професионална опрема за ресторани, пекари и HoReCa секторот како и комплетни решенија за истата индустрија. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Fortis
 • Активен до 27.10.2021
 • Позиција: Електро/машински техничар
 • Локација: Куманово

Активни огласи од Fortis:

Референт за продажба/маркетинг

Fortis® е компанија која се занимава со производство, дистрибуција, проектирање и продажба на професионална опрема за ресторани, пекари и HoReCa секторот како и комплетни решенија за истата индустрија.

Поради проширување на својот тим, имаме потреба од:

Референт за логистика и сервис (2)

Потребни квалификации

 • ССС; Машински или електро смер
 • Основно познавање од англиски јазик
 • Возачка дозвола – мин. Б категорија
 • Познавање на механика, електроника или фриготехника се смета за предност
 • Основно познавање на Microsoft Office, Mozilla Thunderbird и еквивалентни

Профил на личност

 • Фокусираност кон работните обврски
 • Организираност и одговорност
 • Одлични комуникациски вештини
 • Прецизност и точност
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Работење независно, со помал степен на директен надзор
 • Лојалност, доверливост, самоиницијативност, темелност, енергичност
 • Способност за работа под временски притисок
 • Способност за утврдување на причини за дефекти и предлагање на соодветни решенија

Работни задачи и одговорности

 • Манипулација, проверка, припрема, означување и пакување на опрема при прием или пред испорака во согласност со процедури и правилници пропишани од компанијата.
 • Ефикасна испорака, истовар и квалитетна монтажа на опрема на локација на клиент во согласност со правила и процедури.
 • Спроведување на темелна и квалитетна обука на клиенти/персонал овластен од клиенти за адекватно користење и чистење на опремата во интерес на намалување на дефекти предизвикани од неправилно ракување.
 • Константно надоградување на техничко и функционално знаење за опремата преку едукација и читање на упатства за користење и работа.
 • Квалитетно и експедитивно оддржување, дијагностика и проправка на дефекти на опрема во согласност со процедури и стандарди пропишани од компанијата со цел подигнување на ниво на квалитет на услуга.
 • Следење, прецизно водење и пооплнување на Сервисен Налог и друга документација при вршење сервис на опрема во согласност со закон, правила и процедури.
 • Уредно пополнување и следење на пропратна документација пропишана од компанијата.
 • Комуникација и координација со Менаџер за логистика и сервис во врска со наплата на сервисна услуга и резервни делови или технички прашања во врска со опремата.
 • Одржување на чисти и уредени работни простории и возила за обезбедување функционална и безбедна работна средина.
 • Други работни задачи според налог на претпоставен менаџер.

Работни услови и бенефиции

 • Одлична работна атмосфера
 • Можност за напредување
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија
 • Солидна плата плус бонуси
 • Неограничени можности за лично и професионално надоградување преку континуирани обуки, семинари и team-building

Доколку имате желба да се приклучите кон нашиот тим и сметате дека ќе бидете вистински кандидат за оваа работна позиција, испратете CV на [најави се за да го видиш е-маилот] со наслов „Референт за логистика и сервис“.

Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани.