ФИНАНСИСКИ КОНТРОЛОР

 • Објавен на 12.2019
 • Skopje East Gate
 • Активен до 12.12.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Активни огласи од Skopje East Gate:

Marketing coordinator

Скопје Еаст Гате СЕГ дел од „Балфин“ групацијата е мултифункционален комплекс кој е спој на трговски центар, резиденцијален комплекс и канцелариски парк, на површина од 152.000 квадратни метри. Поради проширување на одделот за финансии бараме искусни, амбициозни, аналитични, проактивни кандидати за отворена позиција

 

Финансиски контролор

 

Потребни квалификации, вештини и личен профил:

 • Универзитетско образование од областа економија и финансии
 • Претходно работно искуство од  минимум 3 години на слична позиција
 • Лиценца за овластен сметководител
 • Предност имаат кандидати со напредно познавање на сметководствен програм Pantheon
 • Одлично познавање на работа во MS Office
 • Одлично познавање на англискиот јазик (усно и писмено)
 • Независност и самостојност во извршување на работните обврски
 • Високо ниво на аналитички вештини, расудување и вештини за идентификување детали на база на податоци и документација
 • Познавања од областа на сметководството и финансиите
 • Систематичност, организираност, иницијативност
 • Флексибилност и ориентираност кон пронаоѓање на решенија

 

Одговорности и работни задачи:

 • Проверка на влезна и излезна документација согласно интерните процедури и сметководствената политика на компанијата и законската регулатива
 • Идентификување на неправилностите во работењето и препорака на мерки за отфрлање на ризикот и заштеда на трошоците
 • Почитување и изготвување на интерните правила и процедури на работење
 • Спроведување на интерни контроли за примена на воспоставените процедури од страна на вработените во компанијата
 • Книжење во компјутерскиот/сметководствениот програми на компанијата
 • Контрола на аналитичка сметководствена евиденција и известување до вработени и надворешни лица
 • Комуникација со институции и деловни соработници
 • Изготвување извештаи пред институции и менаџментот на компанијата
 • Вршење сродни работи
 • Надзор на други соработници

Работни услови:

 • Компензација во согласност со искуството и работните обврски
 • Ресурсите за работа се обезбедени од страна на работодавачот
 • Работа во динамична интернационална средина, со амбициозен и професионален тим

Доколку сакате да станете дел од една од најголемите инвестициски групации во регионот и да работите на овој возбудлив проект, доставете ја вашата кратка биографија и мотивационо писмо преку полето за аплицирање.

Огласот е активен до 12.12.2019

Само кандидатите кои ги исполнуваат бараните услови ќе бидат контактирани за понатамошна селекција