Комерцијалист – унапредувач на продажба

 • Објавен пред една недела
 • ЈОКИ ДООЕЛ
 • Активен до 05.03.2021
 • Позиција: Дистрибутер/комерцијалист/набавки
 • Локација: Скопје

JОКИ ДООЕЛ заради зголемување на обемот на својата работа има потреба од проширување на својот тим. Објавуваме оглас за вработување на:

 КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПРОДАЖБА

На огласот можат да конкурираат кандидати кои сметаат дека ги поседуваат долунаведените лични карактеристики и потребни квалификации. Работното искуство  е пресудно и ке се смета за предност при носењето на конечната одлука.

Одговорности како Комерцијалист

 

Развој на продажбата :

 • Зема нарачка во продажно место и ја евидентира електронски во софтверот
 • Ги следи активностите на конкуренцијата во продажно место, идентификува можности и предлага активности за развој на продажбата
 • Прибира податоци од секое продажно место во врска со степенот на продадени, дистрибуирани и присутни производи на залиха кај купувачот.
 • Дава предлози за можности за соработка со определени продажно место

Договори со купувачи :

 • Преговара и договара соработка со продажно место
 • Подготвува годишни договори и анекси на договори за продажно место
 • Води евиденција на склучени договори со купувачи

Потребни квалификации:

 • Минимум завршено средно образование
 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција во оваа област ( централно греење, климатизација,соларна енергија) 
 • Работно познавање од компјутери (MS Office пакет)
 • Возачка дозвола  Б – категорија, активен возач (минимум 2 години)
 • Познавање на англиски јазик

Очекувани вештини и способности:

 • Одлични комуникациски и преговарачки вештини
 • Организациски и аналитички способности
 • Мотивирана и стабилна личност
 • Динамични, иницијативни и насочени кон резултати
 • Ориентираност кон клиенти
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Флексибилност за работа на терен

На одбраните кандидати Јоки им нуди

 • можност за стално вработување, сигурна плата и други можности за развој 
 • Исплата на регрес за годишен одмор согласно услови за стекнување на правото на регрес
 • Награди и бонуси согласно покажани резултати
 • Постојана поддршка и помош од вработените во   периодот потребен за адаптација
 • Сопствено возило за извршување на работните обврски
 • Можност за напредок доколку кандидатот покаже желба, знаење и способност да се носи со своите работни обврски

Почетна плата од 30,000 денари 

Вашето CV испратете го на: [email protected]