Медицинска сестра - Аеродром Св. Апостол Павле - Охрид

За компанијата: ТАВ Аеродроми обезбедуваат интегрирани услуги во сите области на аеродромското работење и во глобални рамки управуваат со 91 аеродром во 26 земји. Како членка на групацијата ADP, ТАВ Аеродроми е дел од... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 2 недели
 • ТАВ Македонија ДООЕЛ
 • Активен до 23.07.2021
 • Позиција: Доктор и медицински персонал
 • Локација: Охрид

Ако сакате да станете дел од семејството на ТАВ аеродроми кое е интернационално распространетo, ако сте спремни да се соочите со предизвиците на аеродромскиот сообраќај, да учите од професионалци во своите области, да се здобиете со сертифицирани дипломи во авионската индустрија и секако да напредувате во својата област, прочитајте понатаму...

ТАВ Македонија, Аеродром Св. Апостол Павле - Охрид како дел од ТАВ Аеродроми во моментов е во потрага по нов вработен за позицијата:

            Медицинска сестра 

ОСНОВНИ ОДГОВОРНОСТИ

 • Врши примарна триажа и укажува итна медицинска помош (во итни случаеви, го следи докторот и постапува според неговите упатства)
 • Укажува стручна прва медицинска помош
 • Врши секојдневна амбулантна дејност
 • Во случаи на итност учествува во медицинскиот транспорт на заболен или повреден пациент до соодветна здравствена организација
 • Следи одредени достигнувања од областа на медицината и нивната примарна пракса
 • Организира транспорт од и до воздухопловот на акутно заболени патници, MEDA и стречери, како и на хендикепирани патници од категоријата WCHC, WCHS и WCHR, но само доколку нивната хендикепираност е резултат на акутно заболување или повреда која побарува медицинска помош

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Средно Образование  (IV степен)
 • Положен стручен испит (медицинска сестра)
 • Сертификат за познавање на Англиски јазик - мин. ниво Б1
 • Најмалку 2 години работно искуство
 • Организациски вештини и тимска работа

Нудиме динамична и стимулативна средина, како и професионален предизвик.

Сите заинтересирани кандидати можат да го испратат своето CV на [email protected] со назнака: ОХРИД

Ве молиме имајте во предвид дека само избраните кандидати ќе бидат контактирани.

Во очекување сме на Вашите апликации!