Систем администратор

 • Објавен пред 3 месеци
 • Перун Технологии
 • Активен до 18.05.2019
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Отворена работна позиција:

 • Систем администратор (1)

Потребни квалификации:

 • Способност и желба за тимска работа
 • Одговорност и организираност во навремено извршување на работните задачи
 • Познавање на TCP/IP Протоколи
 • Познавања и искуство со Linux и Windows сервер околина
 • Познавање на мрежна технологија и мрежни уреди- router, switch, firewall
 • Познавање на технологијата на виртуелни инфраструктури (Vmware)
 • Добро познавање на англиски јазик
 • Универзитетска диплома од областа на ИТ ќе се смета за предност

 

Одговорности и опис на работни активности:

 • Следење на работни процеси
 • Евиденција на работни обврски и почитување на крајните рокови
 • Создавање и управување на бекап процеси
 • Конфигурација и управување на сервери
 • Создавање и управување со процеси за автоматска испорака на софтверски пакети на различни околини
 • Одржување на постоечката мрежа

Што нудиме?

 • Пријатна и динамична работна околина во иновативна компанија
 • Поддршка за запознавање со работните процеси на компанијата, како и потребните проектни активности во кои кандидатот би бил вклучен
 • Можности за професионален и личен развој во повеќе области

Апликациите можете да ги поднесете на нашата емаил адреса до 31ви мај 2019 год.

 

КЛИКНИ