Специјалист за дигитален маркетинг во Битола

Активни огласи од ЕВРОТИП - спортски обложувалници:

Референт за човечки ресурси - Правник - Оператори за уплатно место во Битола

Поради проширување на нашиот маркетинг тим во Битола  бараме професионалец кој ќе биде вклучен во маркетинг активностите на дневна база. Идеалниот кандидат треба да поседува искуство и да биде проактивен дигитален маркетер кој ќе ја спроведува и унапредува маркетинг стратегијата.

Основни должности:

 • Изработка на спортско – информативна, промотивна содржина и содржина за обложување на социјалните мрежи и другите компаниски канали на комуникација, како и нивно пласирање преку адекватни маркетинг алатки и програми,
 • Управување со комуникацијата на социјалните мрежи,
 • Постојано следење на новитети и трендови во делот на онлајн маркетинг,
 • Креирање и имплементирање на маркетинг стратегии наменети за дигиталните медиуми,
 • Менаџирање и оптимизирање на кампањи на дигитални медиуми,
 • Редовно следење на ефикасноста на дигиталните активности,
 • Мерење на резултати, нивна интерпретација и анализа,
 • Креирање на извештаи за завршените задачи,
 • Спроведува други маркетинг должности кога е потребно, 
 • Координација и соработка со останатите сектори во компанијата.

Потребни квалификации:

 • Одлично познавање и искуство во работење со социјални мрежи (Facebook ,Instagram, Twitter платено рекламирање,
 • Напредно познавање на Facebook Ads Manager, Google Adwords и Google Analytics,
 • Познавање на SEO оптимизација и Google AdWords
 • Силни аналитички вештини, способност за следење, анализа и рапортирање на резултати и давање препораки за оптимизација и подобрување;
 • Познавање на Adobe Photoshop или Ilustrator.
 • Способност за функционирање во динамична средина, со изострено око за детали; 
 • Иницијативност, со способност за извршување повеќе задачи;
 • Креативност и само-мотивираност;
 • Силни стратешки, аналитички вештини и способност за проектен менаџмент;
 • Ефективни copywriting способности за дигитални медиуми;
 • Познавање од областа на спортот (светски и домашен), спортска терминолоигја, принципи на обложување и правила на игра.
 • Познавање на англиски јазик.

Доколку сакате да бидете дел од нашиот тим, испретете го Вашето CV на следната емаил адреса  [email protected]

Во насловот на меилот (subject) наведете ја позицијата за која аплицирате.