Готвач/ка - Cook

За компанијата: Заслужуваш кариера која ја исполнува твојата цел. Заслужуваш да сонуваш без ограничувања. Биди дел од нешто поголемо од тебе, придружи се на тимот каде што секој има глас. Биди инспириран од можностите... повеќе за компанијата »

(преземи го огласот како PDF)

Подготвување на состојки за готвење, вклучувајќи одредување на порции, сецкање и чување храна. Миење и лупење на свежо овошје и зеленчук. Мерење и мешање на состојките. Подготвка и готвење храна според рецепти, стандарди за квалитет, стандарди за презентација и список за проверка на подготовка на храна. Подготвка на ладна храна. Работа со печки, шпорети, скари, микробранови и слични уреди. Тестирање/пробување на храната за да се одреди дали е доволно зготвена. Следење на квалитетот на храната додека подготвувате храна. Поставување и расчистување на работна станица. Служење на храната во соодветни порции на соодветни садови. Миење и дезинфицирање на кујнскиот простор, маси, алати, ножеви и опрема. Проверка на исправноста и точноста на температурата на апаратите и храната.

 

Следење на сите политики и процедури на компанијата за безбедност; пријавување на потреба од одржување на апарати и опрема, повреда и небезбедни работни услови кај менаџерот; комплетна обука за безбедност и сертификати. Осигурување дека униформата и личниот изглед се соодветни, чисти и професионални; одржување на доверливост на службени податоци и информации; заштита на имотот на компанијата. Зборување користејќи јасен и професионален јазик. Развивање и одржување на позитивни работни односи со другите; поддршка на тимот за постигнување на заеднички цели; сослушување и соодветно одговарање на грижите/загриженоста на другите вработени. Придржување кон воспоставените очекувања и стандарди за квалитет. Стоење, седење или пешачење подолг временски период или цела работна смена. Посегнување над главата и под колената, вклучувајќи наведнување, вртење, влечење и поткачување. Движење, кревање, носење, туркање, влечење и поставување на предмети со тежина помала или еднаква на 11.5 kg без помош. Вршење на други разумни работни должности кои што се побарани од претпоставените лица.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »