Хемичар

 • Објавен пред 2 недели
 • Executive Search Consulting
 • Активен до 21.01.2022
 • Позиција: Хемиски техничар
 • Локација: Цела Македонија
 • Телефон: 02/2700-425

Активни огласи од Executive Search Consulting:

Key Account Manager

Нашиот клиент е компанија за производство на медицински производи кои внимателно се развиени за да се зачува и подобри здравјето на пациентот. Сите производни процеси во компанијата се спроведуваат во најсовремените капацитети. Тимот се состои од стручни и искусни професионалци кои користат индустриски стандардни практики за производство на висококвалитетни медицински производи доследно и сигурно.

Во одделот Производство, нашиот клиент има отворена позиција за:

ХЕМИЧАР

Високо ќе бидат ценети познавањата од областа на органската и неорганската хемија. Оваа личност ќе работи во целосно опремен објект за производство на екстракти од растворувачи. Оваа личност треба да поседува силни компјутерски вештини.

Одговорности:

 • Производство на API, Bulk Drug со користење на процесите на: екстракција, дестилација, флеш хроматографија (предност е претходно искуство со овие техники).
 • Одговорност за активности за стартување на серија, мониторинг, калибрација на вага и други инструкции дадени од претпоставениот.
 • Преглед на технички документи како записи за серии, записи за чистење, протоколи за валидација, протоколи за верификација за чистење.
 • SOPs, cGMP, преглед на BMR, суровини, сериско производство.
 • Одговорност за прием на суровини за испорака на готови производи.

Потребни квалификации:

 • Диплома за завршен факултет по Хемија/Технологија на храна или поврзано.
 • 2+ години искуство со работа во лабораторија.
 • Експертиза во суперкритични методи на екстракција на CO2, се зема предвид и искуство во прочистување, раздвојување и изолација на други соединенија.
 • Поседувањето на вештини за истражување и организација на податоци е многу важно.
 • Способност да учествува, дизајнира, изведува и снима испитувања за истражување и развој од време на време.
 • Добро познавање на говорен и пишан англиски јазик.
 • Вештини за работа во Microsoft Office.

Компанијата нуди:

 • Мотивирачки пакет на наградување и можност за професионален развој.

Доколку сте заинтересирани и мотивирани за оваа можност, ве молиме испратете го вашето CV на англиски јазик на [најави се за да го видиш е-маилот] со назнака за Хемичар (Екстракција) најдоцна до 21/01/2022. Сите апликации ќе се разгледуваат во строга доверливост. Само кандидатите од потесниот круг ќе бидат контактирани за дополнителни интервјуа. За какви било прашања што може да ги имате, слободно контактирајте со Executive Search Consulting на (02) 2700-425.

Со аплицирање за оваа позиција, нè овластувате да ги чуваме вашето CV и лични информации во нашата база на кандидати, овозможувајќи ни да ве контактираме за потенцијално релевантни позиции. Доколку не сакате вашето CV да биде зачувано во нашата база на податоци на кандидати, ве молиме наведете го тоа во вашата е-пошта.

барај огласи за вработување » барај останати огласи »