Новинар

  • Објавен пред 2 недели
  • НОВА ТВ ВЕБ
  • Активен до 25.11.2021
  • Позиција: Новинар/Медиум
  • Локација: Скопје

ПРОФИЛ, ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ВЕШТИНИ:
•    Завршено високо образование во областа на новинарството;
•    Потребно е работно искуство од најмалку 2 години во медиум. Претходното работно искуство во веб-ориентиран медиум ќе се смета за предност;
•    Исполнителност, посветеност, иницијативност и одговорност
•    Познавање и применување на професионалните и етичките стандарди на новинарската професија;
•    Одлични комуникациски вештини, со високо ниво на говорен и пишан македонски и англиски јазик;
•    Способност за  работа во тим.

Вашето CV испратете го на е-маил адреса [најави се за да го видиш е-маилот] , со назнака “ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – Новинар“

Сите апликации ќе се сметаат строго доверливи.