Комерцијалист за големопродажба

 • Објавен пред 7 месеци
 • СБДМК ДООЕЛ
 • Активен до 23.11.2019
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА ГОЛЕМОПРОДАЖБА

Доколку барате динамична работа со постојан контакт со клиенти и работење на терен, СБДМК ви нуди одлична можност да ги покажете и развиете вашите продажни способности. Како дел од StanleyBlackandDecker корпорацијата, нашата компанија е генерален застапник за брендовите BLACK+DECKER, DeWALT, STANLEY и IRWIN. Се стремиме да ги пренесеме светските стандарди во услугата и поддршката кон нашите клиенти но и кон нашите вработени. Со големо задоволство го очекуваме новиот член во нашиот тим.

Работни задачи и одговорности:

 • Изработка на план за продажни активности
 • Подготовка на соодветна продажна документација и учество во сите продажни активности на компанијата
 • Анализа и пратење на перформансите со месечни извештаи
 • Истражување на пазарот со повратни информации и солуции
 • Редовна посета на постоечките клиенти и проширување на мрежата со нови купувачи
 • Наплата на реализираните побарувања

Потребни квалификации:

 • Минимум завршено средно образование IV степен
 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција ќе се смета за предност
 • Познавање од областа на електричен и рачен алат ќе се смета за предност
 • Задолжително практично познавање на MS Office пакетот
 • Задолжително познавање на Англиски јазик
 • Возачка дозвола Б категорија

Дополнителни информации:

 • Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии CV, можат да ги испратат на: rabota@sbd.mk со назнака ( Комерцијалист за големопродажба ).
 • Крајниот рок за аплицирање е 17/11/2019 година.
 • Ве молиме без телефонски јавувања.
 • Вработувањето е на неопределено време со три месечен пробен период. Апликант може да биде секое лице без разлика на расна, верска, национална или политичка припадност. Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост. Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.
КЛИКНИ