Сметководител

 • Објавен пред 2 недели
 • Лек Скопје
 • Активен до 19.05.2022
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје
 • Телефон: 022550801

Лек Скопје е реномирана интернационална фармацевтска компанија со препознатлив бренд. Поради проширување на нашиот тим имаме потреба од нови членови на позицијата:

 

СМЕТКОВОДИТЕЛ 

 

Одговорности/обврски на позицијата:

 • Извршување на секојдневните сметководствени активности во координација со тимот
 • Правилно и навремено управување со документите ( на пр. прием, валидација и обработка на фактури/кредитни одобренија, патни налози од вработените и сл. )
 • Активна поддршка на процесот на навремено решавање на необработени/неодобрени фактури за да се овозможи нивно вклучување во текот на плаќањето
 • Обезбедува навремена помош и поддршка кон клиентите за дојдовни прашања и прашања од сите засегнати страни
 • Проактивно комуницира за да обезбеди примена на соодветни сметководствени и финансиски практики и правила за известување
 • Промовира, поддржува и се вклучува во континуирано подобрување и усогласување на активностите и процесите со цел за најдобри практики и зголемување на ефикасноста
 • Активно учествува во правилното спроведување и примена на релевантните политики и процеси, поттикнува континуирани подобрувања и стандардизации за постигнување на ефикасност и успешни процеси
 • Активно соработува во тимoт за да обезбеди точно сметководствено и финансиско известување
 • Обезбедува оперативна контрола за давање услуги кон клиентите на очекуваните нивоа и финансиско известување на очекуваното ниво на компанијата

Профил на успешниот кандидат:

 • Универзитетска диплома по економија, финансии или друга еквивалентна диплома
 • 3+ години искуство на слична позиција
 • Microsoft Office пакет - одличен Excel
 • Одличен англиски јазик и пишан и говорен

Компанијата нуди:

 • Oдлична можност за професионален развој за амбициозни кандидати
 • Нето месечна плата  од минимум 30.000 денари, со можност за договор.
 • Полно работно време

Доколку сте заинтересирани за оваа позиција, ве молам испратете CV на Англиски и Македонски.

 

 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »