Техничар-унапредувач на продажба за Гостивар, Тетово, Кичево, Дебар, М. Брод

За компанијата: Компанијата е основана во 1991 год. во Скопје и иницијално се занимава со увоз и извоз на стоки од широка потрошувачка. Во 1996 год. за прв пат доби можност да врши увоз, дистрибуција и продажба на производите... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Алма - М ДООЕЛ
 • Активен до 08.04.2021
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Тетово

Ние во Алма-М веќе 30 години сериозно ги проучуваме и подготвено ги пречекуваме сите промени и новости кои доаѓаат, преку развој, дејствување и трансформација на бизнисот, носејќи нови квалитети за нашите клиенти. Посветуваме посебно внимание на развој на човечките ресурси. Привлекуваме, развиваме и задржуваме најдобри професионалци и наградуваме за нивните резултати.

Алма – М ДООЕЛ

Качанички пат бр.65а, Скопје

www.alma-m.mk

е-пошта: [email protected]

објавува ОГЛАС за следната работна позиција:

ТЕХНИЧАР-УНАПРЕДУВАЧ НА ПРОДАЖБА ЗА ГОСТИВАР-ТЕТОВО-КИЧЕВО-ДЕБАР-М.БРОД

Датум на објава:

1 Април 2021

Рок за пријавување до

8 Април 2021

Број на оглас:

О-210402-МЗ-ТУ

Сектор:

Продажба

Локација:

ГОСТИВАР-ТЕТОВО-КИЧЕВО-ДЕБАР-М.БРОД

Работни задачи:

 • Склопување, позиционирање, одржување, расклопување, отстранување, контролирање позиции и чистота на поставени сталажи,
 • Читање и изготвување на нацрти на позиции и сталажи,
 • Секојдневна посета на продажни места предвидени со дневна рута,
 • Запознавање купувачи со асортиман и цена на производи, рекламен материјал, карактеристики и предности, место на изложување, оптимални залихи,
 • Пополнување и праќање извештаи во електронска форма (Excel, Power Point),
 • Грижа за уредност, правилна употреба и решавање проблеми поврзани со рекламен материјал
 • Врши м’рчндајзинг според планограм,
 • Имплементација на маркетинг поддршки (летоци, настани, викенд акции...)
 • Следи конкуренција и предлага активности за минимизирање на нејзино влијание,
 • Исполнување на цели и координација со членови на тим,

Потребни квалификации и вештини:

 • Минимум завршено средно образование,
 • Флексибилност за работа на терен,
 • Одлична комуникација, преговарање и ориентираност кон деловни клиенти,
 • Професионално однесување,
 • Организирана, аналитичена, мотивирана и стабилна личност,
 • Динамичен/а, проактивен/а и насочен/а кон резултати,
 • Способност за индивидуална и тимска работа,
 • Позитивен однос кон промени,
 • Работа и познавање од компјутери (MS Office пакет),
 • Поседување возачка дозвола Б – категорија,
 • Пожелно е познавање на англиски јазик.

Потребно искуство:

 • Претходно работно искуство не е потребно

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации и вештини СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ со нивната професионална биографија која може да ја достават на следната e-пошта: [email protected] со задолжителна назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката.

Напомена:

 • Работниот однос се заснова на определено време од 1 месец (период на докажување на способности),  со можност за продолжување.
 • САМО кандидат(к)ите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.
 • Апликациите без назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката, НЕМА да бидат разгледани!
 • Дневно работно време е од 08.00 до 16.00 часот, од понеделник до петок.
 • Паричниот износ на основната нето плата за огласеното работно место изнесува 20.000,00 денари во првите 3 месеци, која понатаму ќе биде зголемена со додаток за работна успешност.
 • Рок во кој ќе се изврши изборот – доколку на огласов се пријават до 200 кандидати, изборот ќе се изврши во рок од 45 дена, од 201 до 500 кандидати, изборот се врши во рок од 90 дена и над 500 кандидати, изборот се врши во рок од 120 дена, по истекот на рокот за пријавување.
 • Ве молиме без телефонски јавувања

АЛМА-М ДООЕЛ Скопје е секогаш отворена за соработка со кандидати кои се вредни ентузијасти и сакаат да работат со тим кој секогаш е спремен за нови предизвици во иновативна и динамична околина.