Референт за продажба/маркетинг

За компанијата: Fortis® е компанија која се занимава со производство, дистрибуција, проектирање и продажба на професионална опрема за ресторани, пекари и HoReCa секторот како и комплетни решенија за истата индустрија. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Fortis
 • Активен до 23.10.2021
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Куманово

Активни огласи од Fortis:

Референт за логистика и сервис

Fortis® е компанија која се занимава со производство, дистрибуција, проектирање и продажба на професионална опрема за ресторани, пекари и HoReCa секторот како и комплетни решенија за истата индустрија.

Поради проширување на својот тим, имаме потреба од:

Референт за продажба/маркетинг (2)

Потребни квалификации

 • ССС/ВСС; Маркетинг и менаџмент се смета за предност
 • Одлично познавање на граматика и правопис на македонски јазик
 • Одлично познавање од англиски јазик
 • Одлично познавање на Microsoft Office, Mozilla Thunderbird и еквивалентни
 • Познавање од алатки за дигитален маркетинг (Facebook Business Manager, Google AdWords) ќе се смета како предност
 • Претходно искуство во продажба ќе се смета за предност

Профил на личност

 • Организираност и одговорност
 • Одлични комуникациски вештини
 • Презентациски способности и вештини
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Лојалност, доверливост, самоиницијативност, темелност, енергичност
 • Проактивност
 • Аналитичност
 • Фокусираност на клиенти
 • Фокусираност на резултати

Работни задачи и одговорности

 • Одржува уредна и организирана работна средина на своето работно место како и во продажниот изложбен салон преку адекватно стратешко и функционално поставување на опремата со цел обезбедување на пријатно и позитивно  искуство на клиентите при посета на компанијата.
 • Врши прием и процесирање на барања на клиенти (преку телефон, email или лично) со квалитетни и стручни одговори и информации, професионално изготвени понуди и презентации на опремата.
 • Финализира продажби, ефикасно и брзо изготвува пропратна документација за продажба со согласност со закони, правила и процедури пропишани во компанијата.
 • Координира со Менаџер за логистика и сервис за потребна поддршка при испорака, инсталација и монтажа на веќе продадена опрема со цел квалитетно заокружување на продажниот процес.
 • Прецизно следи и известува за промени во залихите на производи во магацините на компанијата.
 • Води пост-продажна грижа за постоечни клиенти, стекнува нови и ги информира за промоции, понуди на нови производи со цел зајакнување на врската со клиентите и зголемување на продажбата.
 • Следи трендови на потрошувачка според софтвер за оперативно работење и ги известува клиенти за нови артикли/производи во понудата на компанијата.
 • Во координација со Менаџер за продажба придонесува со идеи за иновативни начини на продажба и зголемување на удел на пазар преку анализи на понудата, конкуренцијата и потрошувачки трендови.
 • Други работни задачи според налог на претпоставен менаџер.

Работни услови и бенефиции

 • Одлична работна атмосфера
 • Можност за напредување
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија
 • Солидна плата плус бонуси
 • Службен пакет за комуникација
 • Неограничени можности за лично и професионално надоградување преку континуирани обуки, семинари и team-building

Доколку имате желба да се приклучите кон нашиот тим и сметате дека ќе бидете вистински кандидат за оваа работна позиција, испратете CV на [најави се за да го видиш е-маилот] со наслов „Референт за продажба/маркетинг“.

Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани.