МЕДИЦИНСКИ ПРЕТСТАВНИК

 • Објавен пред 3 месеци
 • Алма - М ДООЕЛ
 • Активен до 28.04.2019
 • Позиција: Доктор и медицински персонал
 • Локација: Скопје

Алма – М ДООЕЛ

Качанички пат бр.65а, Скопје

www.alma-m.mk

е-пошта: vrabotuvanje@alma-m.mk

објавува ОГЛАС за следната работна

 

Позиција:

МЕДИЦИНСКИ ПРЕТСТАВНИК

Датум на објава: 12 Април 2019

Рок за пријавување до: 28 Април 2019

Број на оглас: О-190412-2-НК-МП

Дивизија/Сектор: Нестле

Локација / Регион: СКОПЈЕ

Супервизор: Менаџер за продажба

 

Работни задачи:

 • Презентација на Нестле исхрана за доенчиња со посета на педијатри, медицински сестри, аптеки и други здравствени работници низ Македонија и нивна поддршка по рутинг план, проширување на продажна мрежа и присуство на конгреси, а во согласност со упатства на "Кодекс на СЗО",
 • Промовира подобро разбирање на безбедна исхрана, здравје, благосостојба на доенчиња и поттикнува доење во согласност со "Меѓународни правила на СЗО за промоција на мајчино млеко",
 • Следи случувања/настани во сфера на бебешка исхрана,
 • Изготвува и исполнува неделни/месечни планови за активности вклучувајќи презентации, тркалезни маси, учество на конференции итн.,
 • Прибира барања за спонзорства и донации во согласност со "кодекс на СЗО",
 • Имплементира акти и политики кои ги носи менаџментот на Алма-М,
 • Следи конкуренција, известува и предлага активности за минимизирање на нејзиното влијание,
 • Должен/а е да испраќа точни, веродостојни и исправни дневни, неделни и месечни извештаи за своето работење до претпоставен/принципал согласно системот на известување/извештаи на Алма-М,
 • други работи по опис на работно место.

 

Потребни квалификации и вештини:

 • Минимум високо образование во областа на медицина ќе се смета за предност,
 • Познавање во трговија и дистрибуција на бебешки производи/храна,
 • Комерцијални вештини, презентациски вештини и преговарачки вештини,
 • Возачка дозвола - категорија Б и подготвеност за активно возење,
 • Разбирање на научна и интердисциплинарна природа на бебешка исхрана,
 • Компјутерска писменост: Познавање и работа со MS Office,
 • Анализа на податоци и пишување на извештаи,
 • Капацитет да формира долгорочни односи со клиенти,
 • Упорност, посветеност и подготвеност за работа долги часови,
 • Одлична комуникација и професионално однесување,
 • Организирана, мотивирана и стабилна личност,
 • Динамичност, проактивност и насоченост кон резултати,
 • Способност за индивидуална и тимска работа,
 • Позитивен однос кон промени.

 

Потребно искуство:

 • Минимум 2 години слично професионално искуство во областа на стоки за широка потрошувачка ќе се смета за предност,

 

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации и вештини СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ со нивната професионална биографија која може да ја достават на следната e-пошта: vrabotuvanje@alma-m.mk со задолжителна назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката.

 

Напомена:

 • Работниот однос се заснова на определено време од 3 месеци, период на докажување на способности, со можност за продолжување.
 • САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.
 • Апликациите без назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката, НЕМА да бидат разгледани!
 • Дневно работно време е претпладне, од 08.00 до 16.00 часот, од понеделник до петок.
 • Рок во кој ќе се изврши изборот – доколку на огласов се пријават до 200 кандидати, изборот ќе се изврши во рок од 45 дена, од 201 до 500 кандидати, изборот се врши во рок од 90 дена и над 500 кандидати, изборот се врши во рок од 120 дена, по истекот на рокот за пријавување.
 • Ве молиме без телефонски јавувања

 

АЛМА-М ДООЕЛ Скопје е секогаш отворена за соработка со кандидати кои се вредни ентузијасти и сакаат да работат со тим кој секогаш е спремен за нови предизвици во иновативна и динамична околина.

КЛИКНИ