Дипломиран фармацевт (со лиценца за работа)

  • Објавен пред една недела
  • Алта Фармацеутикалс
  • Активен до 31.07.2021
  • Позиција: Фармацевт/фармацевтски техничар
  • Локација: Скопје

Alta Pharmaceuticals е модерна компанија со стабилен развој во фармацевтскиот сектор, со знаење и искуство во трговијата на големо со лекови, медицински помагала, додатоци за исхрана и козметика, еден од водечките дистрибутери на лекови на пазарот на големо и мало во Бугарија.
По 14 години успешна работа во Бугарија, Алта Фармацеутикалс влегува и на македонскиот пазар и за потребите на новоотворената веледрогерија ние бараме одговорен, мотивиран и организиран професионалец на позицијата:

Дипломиран фармацевт (со лиценца за работа)

Главни обврски:
1. Одговорно лице според Законот за лекови и медицински помагала
2. Ги организира и контролира сите процеси поврзани со ракување со стоки во магацинот на компанијата и обезбедува и одржува систем за следење на условите за складирање.
3. Одговорно лице е за безбедноста на лековите и евидентира несакана реакција на лекови или несакан настан во согласност со Политиката за фармаковигиланца на компанијата.
4. Ги спроведува сите потребни активности за блокирање, повлекување, карантин, и уништување на производ во согласност со националното законодавство.
5. Организира, контролира и учествува во одржување на залихи.
6. Одржува високо професионално ниво.

Потребни квалификации:
Образование: Дипломиран фармацевт со лиценца за работа
Професионално искуство: над 2 години работно искуство во областа
Искуство за управување: да
Специфични барања за извршување на позицијата:
•    компјутерска писменост
•    познавање на англиски јазик или друг странски јазик
•    одлични комуникациски вештини
•    одлични аналитички вештини
•    способност за работа во тим
•    возачка дозвола

Доколку сте заинтересирани, Вашата биографија испратете ја на следната е-пошта:
[email protected] со назнака "Дипломиран фармацевт за веледрогерија".
Огласот е отворен до 25.07.2021