Copywriter

 • Објавен на 10.2018
 • Еден на Еден
 • Активен до 16.10.2018
 • Позиција: Видео/продукција
 • Локација: Скопје

Еден на Еден објавува оглас за вработување на Copywriter, кој треба да биде ефективен комуникатор, способен да размислува креативно и иновативно и да биде запознаен со најновите трендови и технологии за комуникација во маркетингот. Од идеалниот кандидат се очекува да идентификува и развива нови, ефикасни комуникациски стратегии и кампањи.

Одговорности:

 • Креирање и имплементирање на комуникациски и креативни стратегии наменети за различни медиуми,
 • Креирање на идејни маркетинг концепти и кампањи,
 • Креирање на содржини и ефективна промотивна стратегија за огласување на Интернет и на социјалните медиуми, како и оптимизација на истите,
 • Креативно пишување на статии, реклами, вести, блогови и осмислување на промотивни слогани и наслови за маркетинг цели,
 • Креирање на брендиран storytelling,
 • Креирање на кратки формати на текст и скрипти за кратки видеа или реклами,
 • Активна соработка со членовите на креативниот тим

​Потребни квалификации:

 • Склоност кон пишување и одлично познавање на граматика и правопис на македонски јазик,
 • Добри комуникациски (писмени и усмени), организациски и  презентациски вештини,
 • Креативно концептуално размислување и способност за развивање на креативни идеи,
 • Самоиницијативност и проактивност во работата и задачите,
 • Тимски играч со одлични интерперсонални вештини,   
 • Посветеност на постигнување на резултати,
 • Ефикасност, точност и навременост,
 • Одлично познавање на пишан и говорен англиски јазик. 

Во зависност од искуството на кандидатот, предвидениот буџет за бруто примања е до 50.000 денари.

Сите заинтересирани испратете кратка биографија на: jobs@edennaeden.mk  најдоцна до 16.10.2018.

КЛИКНИ