ПРАКТИКАНТИ

 • Објавен пред 4 месеци
 • Алма - М ДООЕЛ
 • Активен до 22.09.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Позиција: ПРАКТИКАНТИ

Датум на објава: 10 Септември 2019

Рок за пријавување до: 22 Септември 2019

Број на оглас: О-А-ПА-190910-10

Сектор: Сите

Локација / Регион: СКОПЈЕ

 

Ние во Алма-М веќе 28 години сериозно ги проучуваме и подготвено ги пречекуваме сите промени и новости кои доаѓаат, преку развој, дејствување и трансформација на бизнисот, носејќи нови квалитети за нашите клиенти. Посветуваме посебно внимание на развој на човечките ресурси. Привлекуваме, развиваме и задржуваме најдобри професионалци и наградуваме за нивните резултати.

По тој повод, бараме практиканти кои ќе добијат можност за кариерен развој во Алма-М, а ќе ги имаат следните задачи, вештини и квалификации:

 

Работни задачи на практикантите ќе бидат:

 • Соодветни на некој од секторите во Алма-М, a во зависност од типот на студии на избраните кандидати,
 • Работа под менторство на високо амбициозни, мотивирани и организирани професионалци, 
 • Да поддржува, гради тимски дух и решава проблеми во интерес на работењето,
 • и други работи по опис на работно место.

 

Потребни квалификации и вештини на практикантите:

 • Дипломирани или во завршна година од студии, (Доказ: уверение за дипломирање или за положени испити)
 • Организиран/а и аналитичен/а,
 • Мотивирана и стабилна личност,
 • Динамичен/а, проактивен/а и насочен/а кон резултати,
 • Способност за индивидуална и тимска работа,
 • Позитивен однос кон промени,
 • Работа и познавање од компјутери (MS Office пакет),
 • Поседување возачка дозвола Б – категорија,
 • Пожелно е познавање на англиски јазик.

 

Потребно искуство:

 • Претходно работно искуство не е потребно.

 

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации и вештини СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ со мотивационо писмо и нивната биографија која може да ја достават на следната e-пошта: vrabotuvanje@alma-m.mk со задолжителна назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката.

 

Напомена:

 • Практикантската работа трае во определено време од 3 месеци, со можност за продолжување.
 • Практикантите ќе имаат можност за докажување на своите способности, со можност да бидат земени предвид при идни постојани вработувања во компанијата.
 • Месечниот надомест ќе биде согласно одредбите од Законот за практиканство.
 • САМО кандидатите кои ќе влезат во потесна селекција, ќе бидат контактирани.
 • Апликациите без назнака на бројот на оглас, во насловот на пораката, НЕМА да бидат разгледани!
 • Дневно работно време е претпладне, од 08.00 до 16.00 часот, од понеделник до петок.
 • Рок во кој ќе се изврши изборот – доколку на огласов се пријават до 200 кандидати, изборот ќе се изврши во рок од 45 дена, од 201 до 500 кандидати, изборот се врши во рок од 90 дена и над 500 кандидати, изборот се врши во рок од 120 дена, по истекот на рокот за пријавување.
 • Ве молиме без телефонски јавувања

 

АЛМА-М ДООЕЛ Скопје е секогаш отворена за соработка со кандидати кои се вредни ентузијасти и сакаат да работат со тим кој секогаш е спремен за нови предизвици во иновативна и динамична околина.

КЛИКНИ