Комерцијалист/дистрибутер

За компанијата: Ние сме ДПТУ Јакомо Техноцентар ЛЕДЛАЈТ МК, компанија со седиште во Скопје, која е пристутна на пазарот повеќе од 10 години со трговија на големо и мало на лед осветлување. Ние сме овластени увозници на... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • ЛЕДЛАЈТ МК
 • Активен до 03.03.2021
 • Позиција: Дистрибутер/комерцијалист/набавки
 • Локација: Скопје

ЛЕДЛАЈТ МК има потреба од 1 лице на следното работно место

                                                       КОМЕРЦИЈАЛИСТ- ДИСТРИБУТЕР НА ТЕРЕН

Kвалификации:

 • Минимум ССС
 • Претходно работно искуство на иста позиција(се смета за предност)
 • Возачка дозвола Б/Ц категорија
 • умешност за работа во продажба

Личен профил:

 • Да поседува одлични комуникациски и преговарачки вештини;
 • Способност за индивидуална и тимска работа, како и работа во динамична средина;
 • Иницијативност, темелност, енергичност и целосна посветеност на работата;
 • Организираност и одговорност;
 • Доверливост и лојалност;

Одговорности и задачи:   

 • Посета и продажба на цела територија на Македонија                                                                             
 • посета на купувачи со цел договарање на продажба, примање на нарачки, презентација на асортиманот преку каталог или лаптоп,
 • опфаќање на нарачките во програм, фактурирање и спремање документација за пат
 • испорака на нарачките до купувачите.
 • одржување редовни контакти со постојаните купувачи на фирмата со цел да се одржат добри релации и да се оствари продажба,
 • пронаоѓање нови купувачи
 • комуникација со клиентите за наплата
 • Одговорност за количината на примена и истоварена количина
 • Завршување на дневните зададени работни задачи во целост
 • Одржување na хигиената на задолженото возило

Услови за работа:

 • Работа прва смена
 • Почетна плата 25.000 денари. 
 • Релаксирана работна средина, без притисоци и со можност самите да ги организирате своите работни активности
 • Годишен одмор – 20 работни дена
 • Службен мобилен телефон

Напомена: Со самото аплицирање, кандидатот се согласува неговите лични податоци наведени во биографијата и мотивациското писмо да бидат чувани во базата на податоци на ЛЕДЛАЈТ МК во рок од 1 година од денот на истек на рокот за аплицирање. Кандидатот има право во секое време да ја повлече дадената согласност за чување и обработка на неговите лични податоци согласно Законт за зашита на личните податоци.

Доколку сметате дека ги исполнувате условите и сакате да бидете дел од тимот на ЛЕДЛАЈТМК, аплицирајте со Ваша биографија, мотивациско писмо и фотографија на меил: [email protected]

Сите кандидати кои ќе аплицираат за работната позиција ќе бидат контактирани и известени за понатамошните чекори.