Транспортен Работник - Меѓународен Аеродром Скопје

ТРАНСПОРТЕН РАБОТНИК – сезонска работа

 

ЦЕЛИ:

Одговорен за сортирање, усмерување, утовар и растовар на воздухолови во контекст на правилата за безбедност, компаниските прописи и процедури и во склад со инструкциите дадени од страна на претпоставениот.

 

ОСНОВНИ ОДГОВОРНОСТИ:

 • Утовар/истовар на воздухолови според инструкциите дадени од Контролорот на Опслужување на Воздухоплови.
 • Сортира багаж во сортирница за багаж
 • Помага во опслужување на патници со намалена способност за движење.
 • Поставува подметнувачи на воздухопловите.
 • Се грижи за чистотата на аеродромската платформа, го отстранува сметот од воздухопловите и од аеродромската платформа
 • Го известува Контролорот на Опслужување на Воздухоплови за сите неправилности при опслужување на воздухопловите.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Средно Училиште  (III / IV степен)
 • Уверение за минимум завршен A2 степен на познавање на англиски јазик (согласно Common European Language Framework)
 • Тимска Работа
 • Спарување на товар
 • Способност за физичка работа
 • Комуникациски Вештини

 

Сите заинтересирани кандидати можат да го испратат своето CV на маил адресаjobsmk@tav.aeroсо назнака “Транспортен Работник“.

Со испраќање на Вашето CV сметаме дека сте согласни да ги чуваме Вашите лични податоци до 6 месеци во нашата база согласно правилата за заштита на личните податоци.

Ве молиме имајте во предвид дека само избраните кандидати ќе бидат контактирани.

Во очекување сме на Вашите апликации!

КЛИКНИ