Адвокат и Адвокатски приправници

Плата од 45.000 ден.

(преземи го огласот во Word)

Адвокатско друштво ДЕБАРЛИЕВ, ДАМЕСКИ И ЌЕЛЕШОСКА е во потрага на колеги кои имаат амбиција професионало да се занимаваат со адвокатура. Како прво адвокатско друштво во Македонија имаме долга историја и широка пракса во сите области на модерната адвокатура и нудиме можност за практично усовршување и развој под менторство на нашите адвокати кои имаат повеќе од 20 години искуство. 

За сите оние кои се пронаоѓаат во горенаведеното Адвокатско друштво ДЕБАРЛИЕВ, ДАМЕСКИ И ЌЕЛЕШОСКА објавува оглас за вработување на следниве позиции:

ПОСТАР АДВОКАТ

Потребни квалификации: 

 • Завршен Правен факултет; 
 • Положен правосуден испит; 
 • Најмалку 5 години работно искуство како адвокат во адвокатска канцеларија; 
 • Активно познавање на Англискиот јазик;
 • Познавање и на Германски јазик се смета за предност;
 • Напредна работа со компјутер и MS Office; 

Потребно работно искуство во следниве области:

 • изготвување на писмени правни мислења и давање на правни консултации од областа на трговското, корпоративното, финансиското, стопанското и деловното право;
 • водење или координирање на проекти од областа на трговското, корпоративното, финансиското, стопанското и деловното право;
 • длабинска анализа на компании (legal due diligence);
 • практично познавање на материјалните прописи од областа на заштита на конкуренција, заштита на лични податоци, електронски комуникации, трговски друштва, хартии од вредност, финансирање, енергетика, даночно, граѓанско, стопанско, работно, стечајно и друго сродно право;
 • изготување на акти и документи за сите погоренавдени проекти и правни области;
 • редовна и секојдневна комуникација со клиенти;
 • самостојно, стручно и професионално постапување по горенаведените точки.

Плата по договор (над 45.000 МКД).

АДВОКАТ

Потребни квалификации: 

 • Завршен Правен факултет; 
 • Положен правосуден испит; 
 • Работно искуство како адвокат во адвокатска канцеларија; 
 • Активно познавање на Англискиот јазик;
 • Познавање и на Германски јазик се смета за предност;
 • Напредна работа со компјутер и MS Office; 

Потребно работно искуство во следниве области:

 • учество при изготвување на писмени правни мислења и давање на правни консултации од областа на трговското, корпоративното, финансиското, стопанското и деловното право;
 • учество на проекти од областа на трговското, корпоративното, финансиското, стопанското и деловното право;
 • учество при длабинска анализа на компании (legal due diligence);
 • практично познавање на материјалните прописи од областа на заштита на конкуренција, заштита на лични податоци, електронски комуникации, трговски друштва, хартии од вредност, финансирање, енергетика, даночно, граѓанско, стопанско, работно, стечајно и друго сродно право;
 • изготување на акти и документи за сите погоренавдени проекти и правни области;
 • редовна и секојдневна комуникација со клиенти;
 • стручно и професионално постапување по горенаведените точки.

Плата по договор (до 45.000 МКД).

АДВОКАТСКИ ПРИПРАВНИЦИ

Потребни квалификации: 

 • Завршен Правен факултет; 
 • Активно познавање на Англискиот јазик; познавање на втор јазик се смета за предност; 
 • Напредна работа со компјутер и MS Office; 

Плата по договор.

Сите заинтересирани кандидати да достават CV на Македонски и Англиски јазик на е-маил адреса на Адвокатско друштво ДДК: [најави се за да го видиш е-маилот]

Ве молиме во Вашето CV наведете практични искуства на конкретни проекти од правните области наведени погоре.

Рок за пријавување е до 30.11.2023 година.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

Внеси нов оглас

барај огласи за вработување » барај останати огласи »