Прехранбен технолог

 • Објавен пред една недела
 • Млекара Тетово
 • Активен до 05.06.2020
 • Позиција: Нутриционист/прехрамбена индустрија
 • Локација: Тетово

Активни огласи од Млекара Тетово:

Електромашински инженер

Млекара Тетово е една од најсовремените фабрики за производство за млечни производи во Македонија. Со висок степен на автоматизација, и строго контролирани процесни услови нашиот производен процес и стандардизирани оперативни процедури имаат вградено повеќеслојни механизми на контрола со цел крајниот производ да го понуди најдобриот квалитет во Македонија и пошироко.

Поради зголемениот обем на работа бараме прехранбен технолог со технички познавања и искуство во млечната индустрија.

Работните обврски за ова работно место вклучуваат:

 • Развој на нови производи
 • Контрола на квалитет на суровина
 • Контрола на квалитет во производниот процес
 • Контрола на квалитет на крајниот производ
 • Обучување на вработени
 • Воспоставување на стандардни оперативни процедури
 • Планирање на производство
 • Следење на конкуренцијата и вкусовите на потрошувачите
 • Оптимизирање на состав на продукти
 • Следење на научна литература за развојот на индустријата

За ова работно место бараме кандидат со завршени додипломски студии на насоките прехранбена технологија и биотехнологија, ветеринарна медицина, хемија, биологија, аналитичка биохемија, нутриционизам или биохемија. Очекуваме да имате темелни познавања за составот на различни видови храна, за стабилноста на производите, и за методите за контрола на нивниот квалитет. Кандидатите кои имаат одлично познавање на англискиот јазик, искуство со менаџирање на проекти, кулинарски способности и возачка дозвола ќе имаат предност во процесот на селекција. За да аплицирате пратете го вашето CV на sonja.uzevski@mlekaratetovo.mk благовремено ќе ве известиме дали ќе бидете поканети на интервју.

КЛИКНИ