Хонорарен ангажман на автор со пола работно време

 • Објавен пред 8 месеци
 • Кафе пауза медија
 • Активен до 24.03.2017
 • Позиција: Новинар/Медиум
 • Локација: Цела Македонија

Кафе пауза медија има потреба од креативен и талентиран автор со пола работно време за период од минимум 9 месеци.

Потребни квалификации:

 • Одлично познавање на македонскиот литературен јазик и искуство со пишување
 • Одлично познавање на англиски и српски јазик
 • Способност за креативно стилско изразување, превод и пишување авторски текстови
 • Вештини за селектирање, надополнување и проверување на точноста на информациите
 • Широк спектар на интереси за покривање теми од застапените области на Кафе пауза
 • Способност за наоѓање квалитетни, издржани и интересни извори на содржини (линкови)
 • Познавање на некоја алатка за обработка на фотографии, на пр. Фотошоп (предност)
 • Искуство во уредување содржини на веб (предност)
 • Вештини за одржување на социјални мрежи (предност)
 • Спремност за фиксно работно време од 4 континуирани часа на ден со почеток во претпладневниот период (од дома), како и подготвеност за викенд дежурства (секој втор викенд во месецот)
 • Брзина, навременост и способност за добро планирање на работниот ден
 • Исполнителност, посветеност, одговорност и желба за пишување
 • Желба за усовршување, надградување и напредување

Вашето CV, заедно со мотивационо писмо (бидете оригинални и креативни и кажете ни што знаете и можете и зошто би сакале да бидете дел од нашиот тим) и линкови или прилози од еден ваш објавен текст (доколку имате) испратете ни ги на admin@kafepauza.mk со назнака во subject: Aplikacija za avtor.

Огласот трае до 23 март, а работниот ангажман започнува од месец април. Само соодветните кандидати ќе бидат контактирани по имејл за тестирање и интервју.

Со среќа!

КЛИКНИ