Келнер/ка

За компанијата: Хотел Континентал е најголемиот хотел во Република С. Македонија и добро познат по својата долга традиција на извонредно сместување во соби, добра храна, како и организација на коктели, семинари, конференции, состаноци, дипломи и свадби. повеќе за компанијата »

(преземи го огласот во Word)

Одговорности и задачи:

 • Врши прием на гости и поставување на масите за поединечни дневни оброци
 • Се грижи гостинот уредно и на време да биде услужен
 • Врши уредна евиденција за настанатиот крш и истиот го предава на шефот на сала
 • Должен е секогаш и постојано да биде во својот реон како би имал комплетен преглед и увид во работата
 • Секојдневно се запознава со состојбата на јадењата во кујната и пијалоците во шанкот
 • Ги послужува гостите во зависност од организацијата
 • Ги поставува и разместува масите и инвентарот за служење
 • Обавува и други работи по налог и упатство на шефот на сала

Потребни кавлификации:

 • Минимум средно образование
 • Основно познавање на англиски јазик
 • Пријатен и уреден професионален изглед
 • Задолжително работно искуство

Способности и вештини:

 • Способност за работа во тим
 • Лојалност
 • Темелност и исполнителност
 • Искреност
 • Работните задачи да ги извршува со ведрина и секогаш расположен

Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови, испратете ја Вашата Професионална Биографија (CV) на следнава e-mail адреса: job@hotelcontinental.com.mk со задолжителна назнака на апликацијата “Келнер” 

Напомена:

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведениве услови, ќе бидат контактирани!  

Апликациите кои се испратени по истекот на огласот нема да бидат разгледани

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »